Add to Flipboard Magazine.

18 Temmuz 2012

SİZ NEYMİŞSİNİZ BE ABİ !!!

Özel üniversite de denen, Vakıf Üniversiteleri meğerse dünyanın en teknolojik, en iyi, en başarılı üniversiteleriymiş, haberimiz yokmuş. Kadrolarının kahir ekseriyeti, devlet üniversitelerinden devşirilen kapıkullarından ve Rektörlük ve YÖK pısırıklarından oluşan bu üniversitelere YÖK'ün sorması lazım değil mi? Siz devletteyken ne idiniz ki, vakfa on binlerce liralık maaş karşılığı vakfettiğiniz bilimsel geçmişiniz birden bire ne oldu? YÖK derhal, mesnedi olmayan abuk sabuk ve yanıltıcı reklam ve tanıtım ilanı veren Vakıf üniversitelerinin kendilerini bunca boş ve "hoş" öven reklamlarını yasaklamalı. Bilmem biliyor musunuz, ABD'de üniversite reklamı, eleman ilanı ve yayın ilanı dışında yasaktır. Üstelik, Türkiye'de artık Vakıf üniversitelerinin bazıları tam iflas bayrağı çekmişken, sırada diğerleri beklerken, zaten YÖK tarafından sağılacak "tüketici" diye görülen öğrencinin mağdur edilmesinin yolu YÖK tarafından kapatılmalı... Tüm üniversiteler, öğrenci-öğretim üyesi-çalışan ve mezunların kuracağı vakıflara devredilmeli. Bölümlere tüzel kişilik ve ita amirliği verilmeli. Üniversiteye giriş Bölümler tarafından yapılmalı.

2 yorum:

karan dedi ki...

Ünivrsite hoclarına da devlt çok maaş vermyor bildğm kadaryla bir akrabam hoca, özel üniversteye geçti maddi nednlerdn ötürü. Bunları da gözardı edemyz. Ben de üniversteye gideceğm ve okul araştrırken Antalyada yeni bir özel üniversteyle tanıştm, imkanları hocaları gayet iyi, belki bu yüzdn tercih ediliyo da olablrler insanları yanlş yönlendrmeyin lütfen.

Adsız dedi ki...

vakıf üniversitelerinde artık eskisi gibi hocaların maaşları yüksek değil, sadece bazı popüler profesörler hariç, çoğunluğun maaşları özel sektörden oldukça geride ve hiç bir iş garantisi yok, yönetim hoşlanmadığı hocayı ya da öğrenci memnuniyet anketlerinde üst üste düşük puan olan hocayı hemen işten çıkartabiliyor, sizin de bildiğiniz üzere devlet üniversiteleri gibi değil atmosfer, aslında devletten özele geçenler büyük risk alıyorlar, benim gözlemlediğim devletten emekli olmadan özele zaten geçen nadir...genç akademisyenler hariç...bir de vakıf üniversitelerini, parası olan ama devleti kazanamayan öğrenciler mecburen tercih ediyorlar, onların sorunu vakıflar arasından hangisini seçmeliyiz şeklinde, zaten çok parası olan hemen Koç ve Sabancı'yı tercih ediyorlar, parası daha az olanlar ise diğerleri arasında karar vermek zorunda kalıyorlar, aslında reklamları ve haberleri işte bu kararsız öğrencileri çekmek için kullanıyorlar...