Add to Flipboard Magazine.

09 Aralık 2006

İLGİLİ YERE SAYGILARIMIZLA SUNUYORUZ

ALİ ATIF BİR'DEN BOŞALAN DEKANLIK GÖREVİNE GETİRİLEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALİ ATIF BİR İÇİN NE DEDİ?

Bahçeşehir İletişim’in yeni dekanı Haluk Gürgen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinin Prof. Dr. Ali Atıf Bir’den boşalan dekanlık görevine Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen getirildi. Ali Atıf Bir fakültede bundan sonra reklamcılık bölüm başkanlığını yürütecek. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Gürgen, okulda Ali Atıf Bir tarafından oluşturulan çok iyi bir kadro ve çok iyi bir altyapı olduğunu, kendilerinin bu temelden yararlanarak okula yeni bir ivme kazandırmaya çalışacaklarını söyledi. Gürgen tüm kadroyla birlikte hedeflerinin Bahçeşehir İletişim’i Türkiye’nin en iyi iletişim fakültesine dönüştürmek olduğunu belirtti. (Kaynak: Mediacat dergisi)

Vistilef'in Notu: Haluk Gürgen'i tanırız. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısıydı; orada hiç Dekanlık yapmadı. Bir ara Rektör Yardımcılığında bulundu... Kendisine başarılar diliyoruz; ama AA1'in arkasından gitmiş olmak bizce hiç de iyi bir şey değildir... Ayrıca, Enver Bey'in parasıyla altyapının kurulması da o kadar önemli değil... Sanırız eski arkadaşı olduğu için AA1'i biraz yağlamış; vakıf üniversitelerinde bu tür halef-selef yağlaması olağandır. Haberde epey yanlış var; birkaç tanesini tanesini yukarıda söyledik. Anadolu Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi yok... O, çok iyi kadroyu biz de görmek ve duymak isteriz...

AA1'e soralım: Aşağıdaki yazıda yer alan "bold" cümle ne demek?

Doğaçlamada, mizansen olur mu?
Skeç önceden yazılmış demek değil mi
Doğaçlama skeç olur mu?
Bu ne biçim Dekanlık, medyacılık, oyunculuk, tiyatroculuk.

Veysel Batmaz

Ali Atıf Bir'in yazısı...

Serdar Turgut aşağılık mı?

Haşmet BABAOĞLU Sabah dergisi'ne verdiği röportajda aynen şöyle demişti: "Serdar TURGUT . O da aynı .Mizah duygusunun arkasına saklanır.Bu kadar aşağılık bir heriftir o! Patronlarını utandırıyor,okurlarını utandırıyor." Gelin Haşmet BABAOĞLU doğruyu mu söylüyor bir bakalım.Pazar günü Akşam Gazetesi,Türkiye'nin o kadar sorunu dururken,pireyi deve yaparak "Götürme Muhabbeti Hoca'yı Götürdü" başlığıyla çıktı. Rezil, aşağılık bir habercilik anlayışıyla. Bir doğaçlama skeçte yaşanan "kahve atma " mizanseninin nasıl abartıldığını ,"magazin" malzemesi yapıldığını bile bile.... Gerçeklere, muhabirlerine söylenenlere aldırmadan, kafayı taktığı bir kişiyi hedef alıp, yıkmak,yok etmek için ..Neden ? Serdar TURGUT Hürriyet'ten ayrıldığında Tempo dergisinde bir polemiğe girmiştim. Bir yazıda da "Kendini artık mesih sanıyor" yazmıştım. Turgut o günden bu yana düşman. Sürekli saldırıyor, saldırtıyor. Elindeki gazeteyi, hayalinde beslediği düşmanlarını yakmak, yıkmak ve yok etmek için kullanıyor. Mahkemeden alınan "tekzip" kararlarına uymuyor."Tekzip" kararında üsteledikçe gözü daha da dönüyor. Elindeki gazeteyi babasının malı, elindeki köşeyi tapulu arazisi sanıp "mizah yapıyorum diyerek" istediğine çakıyor aşağılıyor. Neden? Çünkü Serdar TURGUT ta bir Genel Yayın Yönetmeni'nde bulunması gereken "özgüven" yok. Serdar TURGUT bir Genel Yayın Yönetmeni'nde bulunması gereken olgunluğa ulaşamamış... Sonuç? Olan Çukurova Grubu'na oluyor. Akşam'ın tirajı, okur sayısı bir türlü iflah olmuyor. Yerinde sayıyor. Çünkü Serdar TURGUT 'un topluma tepeden bakan sahte entelektüelliği, kişisel hesaplarının peşinde koşma güdüsüyle birleşince ortaya büyütmek istediği hedefini ıskalayan bir gazete çıkarıyor.Sadece okuru mu? Reklam vereni de ıskalıyor Serdar TURGUT .... Grup şirketleri reklam açısından kayırmasa Akşam'ın reklam gelirleri de yerinde sayıyor. Peki ortada böyle bir pespayelik, böyle bir başarısızlık varken Çukurova Grubu Serdar TURGUT 'u hala niye akşam gibi bir gazetenin başında tutuyor?Hele de gazete de Serdar TURGUT tan çok daha başarılı olabilecek Genel Yayın Yönetmeni adayları varken .... Benim bildiğim Serdar ÇALOĞLU gibi ileriyi gören, başarılı bir yönetici eninde sonunda doğru saptamayı yapar, kararı verir ve Akşam 'ı Serdar TURGUT tan kurtarır.Serdar TURGUT tan kurtulmuş bir Akşam'ın kimle masaya oturulursa oturulsun daha fazla değer oluşturacağına kimse şüphe duymasın.. Bu arada Haşmet BABAOĞLU söylediklerinde haklı mı haksız mı onu sonuçlandırmadık değil mi?Yazımı baştan sona yeniden bir okuyun isterseniz .. Okudunuz mu ?Sizce haklı mı ?

Hiç yorum yok: