Add to Flipboard Magazine.

21 Nisan 2011

ÖSYM VİSTİLEF'E CEVAP VERDİ AMA YETERSİZ...

Bildiğiniz gibi Vistilef YGS ile ilgili oluşan "şifre" işinin eğer kurum içinden yapılmamışsa dışarıdan ÖSYM bilgisayarlarına ulaşılarak oluşturulmuş olabileceğini söylemişti. Ancak, bugün AA'nın haberine göre ÖSYM böyle bir şeyin oluşamayacağını söyledi. Kamunun ortalama kişisine hitap eden bu açıklama tabii ki gerçekleri anlatmıyor. Kapalı veya açık, Internet'e bağlı veya değil, elektromanyetik frekans yayan ve sayısal işlemcilere sahip her elektronik alete, belli zamanlarda veya istenildiğinde dışarıdan sızılabilir. [Ki, bilgisayarlar kapalı iken de çalışır ve elektromanyetik dalga yayar.] Bunun nasıl yapılacağını sıradan bir kişi bilemez ama bu işlemin bilgisine Google gibi bir arama motoru ile kolayca ulaşabilir.

 
ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin parlak geleceğinde kendisinin hakkıyla rol edinmek isteyen gençlerin heyecan ve umutları ile oynamaktan geri durmayanların, ÖSYM'nin bilgi işlem sistemine saldırı girişimlerinin tespit edildiği ve gerekli bütün önlemlerin alındığı bildirildi.
Olası her türlü tehdite karşı tedbirli olmak amacıyla, bilgi işlem sisteminin kısa süreli aralıklarla hizmet dışına alındığı ve gereken kontrollerin gerçekleştirildiği belirtilerek, şöyle denildi:
“Kaldı ki; internet sitelerine sunulan görüntünün bizim sitemize ait olup olmadığı da tartışma konusudur. Bir süredir sayfamızın yayında olmamasının sebebi, tamamen teknik bir savunma ve yenilenme nedeniyledir.
ÖSYM'nin internete açık olan Bilgi İşlem Sistemi üzerinden sınavlarda sorulacak soruların bulunduğu sisteme erişmek asla mümkün değildir. Bu nedenle, sorulara erişildiği bilgisi kesinlikle yalandır.” (AA)

Vistilef'in haberi için tıklayın: http://vistilefblog.blogspot.com/2011/04/kamusal-resmi-finansal-ve-hukuki-acidan.html

"ÖSYM hacklendi" haberi için tıklayın: http://www.analizmerkezi.com/Haber/Gundem/21042011/OSYMyi-Hacklediler.php

Hiç yorum yok: