Add to Flipboard Magazine.

24 Şubat 2007

Reytinglenmiş Tıf Tıfın Davası Olmaz

AA1 Davayı Kaybetti

AA1, Prof. Dr. Veysel Batmaz’a karşı, “Veysel Batmaz’ın, STAR Gazetesi ve Televizyonlarında, 23-24 Nisan 2003 günü yayınladığı ratinglerin yanlış ölçüldüğünü ileri süren makalelerde, AA1'e, “okuma özürlü”, “yaptığı işi bilmiyor”, “bilgisiz”, danışman-denetçi” gibi sözlerle hakeret ettiği iddiası ile açtığı davayı tümüyle kaybetti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 14.12.2006 günü, Hürriyet Gazetesi Avukatlarından, aynı zamanda AA1’in de avukatı olan E. Turgut Yücel’in karar düzeltme istemini redetti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin, Veysel Batmaz lehine 22.09.2004 tarihinde verilen yerel Mahkeme kararını daha önce onamıştı.

Böylece AA1 için iç hukuk yolları kapandı; ona okuma özürlü ve bilgisiz demek hakaret kapsamından çıkartıldı; o şimdi gitse gitse AİHM’e gidebilecek, yolu açık olsun.

MERAKLISINA NOT: Yerel Mahkemenin karar tarihi çok ironik, o gün Kemal Alemdaroğlu hukuksuz bir Rektör olduğu ileri sürülerek Cumhurbaşkanlığınca görevinden alınmıştı. Yargıtay'ın Veysel Batmaz'ı haklı bulan "karar gününde" ise, Yargıtay'daki duruşmaya katılan Veysel Batmaz gözlerine inanamadı. Bir önceki duruşmada, Kemal Alemdaroğlu, Toktamış Ateş'in açtığı bir dava savunması için Yargıtay'da, sanık sandalyesinde oturuyordu. Bu konudaki ayrıntılı haber için Bkz: http://vistilefhaber.blogspot.com/2005_07_14_archive.html

ÖNEMLİ NOT: Veysel Batmaz bu Davada avukat kullanmadı, kendi kendisini savundu.

Hiç yorum yok: