Add to Flipboard Magazine.

06 Haziran 2007

HERKESE NASİHAT OLSUN....

AA1’DEN SONRA KERVANA TARHAN ERDEM DE KATILDI:
ESKİ CHP’NİN ESKİ GENEL SEKRETERİ, AYDIN DOĞAN’IN 20 YILLIK GENEL KOORDİNATÖRÜ, ARAŞTIRMACI SİYASETÇİ TARHAN ERDEM'İN, PROF. DR. VEYSEL BATMAZ’A KARŞI AÇTIĞI DAVADA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ...

Prof. Dr. Veysel BATMAZ ve Dr. Erhan GÖKSEL birlikte kaleme aldıkları bir inceleme yazısında, 19 Mart 2007 tarihinde Milliyet varakında tefrika edilen, KONDA Şirketi tarafından yapıldığı söylenen, 50 bin örneklemli Tarhan ERDEM araştırmasına “zıpırlık” demeleri nedeniyle “Haksız Rekabet ve Basın Yolu ile Hakaret” suçlaması ile Zeytinburnu Savcılığına, Tarhan ERDEM tarafından dava açılması talebi ile şikayette bulunuldu.
Zeytinburnu Başsavcılığı, Tarhan ERDEM’in şikayetini yerinde bulmayarak, BATMAZ ve GÖKSEL’in eleştirilerini “ifade ve basın özgürlüğü sınırları içinde kamu yararı gözetilerek hazırlanan bir rapor olarak” değerlendirdi ve “kamu yararı ve toplumsal ilgi nedeni ile yapılan eleştirilerin sert, kırıcı ve kişiyi küçük düşürücü olabileceği ve sert, kırıcı eleştirinin haksız rekabet ve basın yolu ile hakaret olarak nitelendirilmesinin, hiç bir eserin eleştirilemeyeceği, hiç bir esere karşı çıkılamayacağı sonucuna götüreceğinden, unsurları oluşmayan suçlardan BATMAZ ve GÖKSEL hakkında KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA” karar verdi.

Daha önce bezer bir suçlama ile AA1 (Prof. Dr. Ali Atıf BİR) de, Prof. BATMAZ’ı dava etmiş ve davayı kaybetmişti.

Sırada ise, şu anda AKP Milletvekili adayı olan, Başbakanlık eski Müsteşarı Ömer DİNÇER var. Ömer DİNÇER de, kendisinin intihal (bilimsel hırsızlık) eylemini yaptığını ilk kez http://www.haber3.com/ da yazan Prof. BATMAZ’ı, hakaret ettiği suçlaması ile dava etmiş ve YÖK, Ömer Dinçer’in intihal (bilimsel, fikri hırsızlık) yaptığını belirleyerek, DİNÇER’in “profesörlük” ünvanını iptal etmişti. DİNÇER’in açtığı dava devam ediyor. Ancak, davanın suç unsurları ortadan kalkmış bulunuyor.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz yetkililer, “Ömer DİNÇER’in, BATMAZ’ın DİNÇER hakkında açacağı tazminat ve ceza davalarından kaçmak için milletvekilliği dokunulmazlığına sığınmak için milletvekili adaylığı zorunda kalmış olabileceği kuşkusunun varit olduğunu” söylüyorlar.

(Fotoğrafı masa üstüne kopyalayarak, karar içeriğini okuyabilirsiniz...)

Hiç yorum yok: