Add to Flipboard Magazine.

18 Ocak 2008

ALEMDAROĞLU SUSSUN !

İstanbul Üniversitesi’nin, hukuksuzluk yaptığı için görevinden alınmış ilk ve şimdilik tek rektörü olan Alemdaroğlu, 18 Ocak 2008’in ilk saatlerinde KANAL-D’de, 32. Gün programında, üniversite içinde türbanlı öğrenciler için kurduğu “ikna odalarının” kendisi “bilimsel bir toplantı”dayken, o zamanın Rektör Yardımcısı ve Vekili, şu anda CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur SERTER tarafından kurulduğunu söyleyip, topu yardımcısına attı. İstanbul Üniversitesi’nde gelenektir, hukuksuzluk yapıldıkça top hep başkalarına atılır.

Hukuksuz eski Rektör Alemdaroğlu, yasaklayarak, din istismarcısı siyasi partilere koz vererek, ülkenin başına musallat ettiği “türban” konusunda sussun ve Mahkemelerce mahkum olduğu tazminatları, kendi mi ödüyor, yoksa devlete mi ödetiyor, kalem kalem onları açıklasın.

Daha iki ay önce, 12 öğrencinin okuldan uzaklaştırılması nedeniyle öğrencilerin İstanbul Üniversitesi’ne karşı açtıkları dava sonuçlandı ve 2004 yılından bu yana işleyen faiz hariç her bir öğrenci 4000 YTL tazminata hak kazandı. Bu toplam 120.000 küsur YTL’nin Rektörlük tarafından ödeneceği demektir. Bakalım, Rektörlük, eski Rektöre rücu edecek mi bu tazminatları, yoksa türban’ı siyasi bir konu haline getirmenin öncüsü Alemdaroğlu yerine, Alemdaroğlu’nun o çok savunduğu göründüğü “Devlet” mi ödeyecek bu paraları?

Hiç yorum yok: