Add to Flipboard Magazine.

14 Mart 2008

“GERÇEKLERİ ÇOK FAZLA ANLATMIYORMUŞ....”

"Ben gerçekleri anlatıyorum. Ama çok fazla anlatmıyorum çünkü her şey sarsılabilir Türkiye'de", "Gerçekleri açıklarsam Türkiye sarsılır."

Yukarıdaki cümleyi ne bir mafya lideri, ne eski bir siyasetçi, ne de kendini bilmez bir cahil söylüyor. Bu lafları eden, bilimsel olarak kamuya ne kadar kamuyu ilgilendiren bildiği gerçek varsa açıklamak zorunda olan bir TIP PROFESÖRÜ söylüyor. Bu ülkenin hoca başına 1.8 öğrenci düşen devlet tıp fakültesinde okuyup, maaşını devletten alıp kamuya hizmet etmek zorunda olan bir kişi söylüyor. Hangi üniversiteden mi? Bildiniz: Tabii ki İstanbul Üniversitesi’nden Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden... Üstelik bugün "Tıp Haftası"ymış...

Bu kendine bilimadamı diyen kişi, Uğur Dündar’ın programında, arkasına Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak’ı alıp, bağış toplamayı iyi beceren; son olarak da, Esra Ceyhan'ın Kanal D'deki programına konuk olan İstanbul Üniveritesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz.

Bu kişi eğer bilimadamı ise biz değiliz. Çünkü, bilimadamı, ne sarsılırsa sarsılsın kamuyu ilgilendiren tüm "gerçekleri" açıklamak zorundadır. Hele bu gerçekler halkın sağlığı ile ilgiliyse. Bu kişiye, bağış toplamaktan yorulduğunda, İbsen'in Halkın Düşmanı adlı oyununu okumasını salık veririz.

İŞTE TIP PROFESÖRLERİNİN ÜNİVERSİTEYİ GETİRDİĞİ YER.

İŞTE BU NEDENLE TIPÇILAR ÜNİVERSİTE DIŞINA ÇIKARTILSIN DİYORUZ...


İŞTE BU NEDENLE TIPÇILAR ÜNİVERSİTEYİ YÖNETMEMELİDİR DİYORUZ...


Ayrıntıları okumak için tıklayın... http://www.timeturk.com/news_detail.php?id=1229

Hiç yorum yok: