Add to Flipboard Magazine.

22 Mart 2008

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL ÜNİVERSİTELERİ KUTUPLAŞTIRIYOR...

ÜAK Başkanı olan profesör, Alemdaroğlu’nun gözaltına alınmasını, “üniversiteleri yıldırma politikası” olarak nitelemiş (Hürriyet varakı, 22 Mart 2008)... Ne ilgisi var? Alemdaroğlu’nun üniversite ile ne ilişkisi var? Yoksa ÜAK Başkanı, üniversiteyi eski ve şimdiki rektörlerden oluşan politik bir parti mi zannediyor? Kendisine, hemen kendisine gelmesini öneriyoruz... Alemdaroğlu’na gözaltı, Yargıtay Başsavcısı’nın AKP iddianamesi kadar meşrudur. Her ikisi de Cumhuriyet Savcıları tarafından hukukun üstünlüğü ilkesi açısından Mahkemelerce karara bağlanacaktır. Alemdaroğlu üniversiteyi hiç temsil etmedi. İntihalcilik suçlamasından aklanmaktan bile kaçınan, yargı kararlarını yerine getirmemekten görevden alınan eski bir tıpçı rektör Alemdaroğlu.

Toplumu panik haline sokan AKP ve ÜAK, toplumu yıldırmaktadır. ÜAK toplantılarına katılan rektörler de kendilerine gelsinler... Onlara da, üniversitenin rektörlerden oluşmadığını ve eski defterleri hatırlatalım:


"Neden Alemdaroğlu?
YÖK'ün, Alemdaroğlu'nun görevden almayı istemesinin ardında eski husumetler yatıyor. YÖK Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Alemdaroğlu aleyhine oy kullanan üyelerin tamamına yakını, hem uzun süre kendisiyle birlikte çalıştılar hem de kavgalı bir şekilde üniversiteden ayrıldılar.Bunların en başında da YÖK Başkanı Erdoğan Teziç geliyor. Hukuk fakültesi dekanıyken Alemdaroğlu hakkında tek söz etmeyen, üniversiteden ayrıldıktan sonra salvo ateşine başlayan Aysel Çelikel de intikamcılar arasında yer alıyor. Burhan Şenatalar da Alemdaroğlu'na karşı rektörlüğe aday olmuş ama seçimi kaybetmişti. Necmi Yüzbaşıoğlu, Ülkü Azrak, Ergin Nami Nomer de yine İstanbul Hukuk Fakültesi'ndeyken Alemdaroğlu'yla önce birlikte çalışan, sonra yolları ayrılan isimlerden. Yine İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi olan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan da Alemdaroğlu gitsin diyenlerden." ( 07 Eylül 2004 / Salı, Abbas Güçlü, Milliyet)

"2003'te, Alemdaroğlu için Meclis'te yolsuzluk ve usulsüzlükler sebebiyle araştırma komisyonu kuruldu. Soruşturma sonucunda yolsuzluk ve usulsüzlükleri tespit edilerek yargılanması için YÖK'e başvuruldu. YÖK, yargılanmasına izin vermedi. 'Laparoskopik Cerrahi' kitabında başkasına ait yazıyı kendisinin gibi gösterdiği için (bilimsel intihal) Türk Tabipler Birliği Onur Kurulu, 2 ay meslekten men cezası verdi. Alemdaroğlu için sonun başlangıcı, Erdoğan Teziç'in YÖK Başkanı olmasıyla başladı. Rektörlüğü döneminde hukuk fakültesinde Teziç ve arkadaşlarına baskı uygulayan Alemdaroğlu, aynı ekip tarafından 'yargı kararları ve YÖK talimatına uymadığı' gerekçesiyle görevden alındı." Zaman, 22 Mart 2008

Hiç yorum yok: