Add to Flipboard Magazine.

26 Mart 2008

Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'a Darbe

Kemal Alemdaroğlu'nun, yerine gelen Prof. Parlak'a "mini bir darbe" ve "sokak eylemleriyle halkı kışkırtma" planları ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak'a yönelik darbe tertipleyen eski Rektör Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun kapatma davası sonrası da AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için 'Sokak eylemleriyle halkı kışkırtmalıyız' dediği iddia edildi.

ERGENEKON operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra yaşı ve hastalığı sebebiyle kısıtlı serbestliğe kavuşan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınma nedenlerinden birinin Alemdaroğlu'nun Ergenekon soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan Doç. Dr. Ümit Sayın ile yaptığı görüşmeler ve planlar nedeniyle olduğu ortaya çıktı.

SAYIN'IN REFERANSI OLMUŞ
Alemdaroğlu ve Sayın arasındaki görüşmelerde en dikkat çekici husus ise Sayın'ı üst düzey yetkililerle tanıştıran ve ona referans olan ismin yine Kemal Alemdaroğlu olmasıydı. Alemdaroğlu'nun, Ümit Sayın'dan özellikle üniversite ile ilgili raporlar hazırlamasını ve bu raporları yetkililere iletmesini istediği öğrenildi. Ümit Sayın İ.Ü.'yle ilgili detaylı bir rapor hazırlayarak önce Alemdaroğlu'na gönderdi.

İLK DARBE REKTÖR'E
RAPOR, Alemdaroğlu'nun ilk darbeyi İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'a yapmaya hazırlandığını ortaya koldu. Raporda Parlak ve ekibi hakkında çok sayıda bilgi, belge ve Parlak aleyhinde çıkan gazete ve televizyon haberlerine yer verildiği görüldü. Bu raporun Alemdaroğlu'nun işaret ettiği emekli olan bazı generallere gönderildiği belirlendi.

ASKER KORKUSUYLA...
Darbe planlarının ikincisinde ise AK Parti olan Alemdaroğlu'nun konuşmalarında 'Atatürkçü Düşünce Derneği'ni güçlendirmeliyiz. Ülke genelinde konferanslar ve eylemler düzenleyerek halkı AK Parti'ye karşı örgütlemeliyiz. Bu eylemlerimizde Emekli Paşalar da olacak. Bu sayede halk asker korkusuyla bizim tarafa geçecektir. AKP kapatıldıktan sonra harekete geçmeliyiz' dediği iddia edildi.

Kaynak: Aktif Haber, http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=162061

Vistilef Soruyor: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne, ERGENOKON soruşturmasında tutaklanan Vedat Yenerer'i kim öğretim görevlisi olarak tayin etti? Kemal Alemdaroğlu'nun, İstanbul Üniversitesi içindeki sağ kolu kim?

Hiç yorum yok: