Add to Flipboard Magazine.

01 Mayıs 2008

EKATERİNBURG'DA İKİNCİ KONFERANS:





Ural Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Dekanı Prof. Boris N. Lozovsky (ortada ayakta) ve Prof. Dimitry L. Strovsky, (sağda) bu yılki konferansı düzenlediler

Rusya-Ekaterinburg URAL DEVLET ÜNİVERSİTESİ’nde,


29 Nisan 2008’de düzenlenen


Issues in Mass Communications 2: Mass Media and Information Security of Society


konulu konferansa, Türkiye’den, Prof. Dr. Ümit Atabek, Prof. Dr. Veysel Batmaz ve Doç. Dr. Gülseren Atabek katıldı.

Anglo-Amerikan ve Avrupa iletişim biliminin globalizasyon yutarmacası olarak, az gelişmiş ülkelere şırıngalıdığı, aslında üç beş global dev Amerikan medya şirketin kâr kapısı ve borçlanma ile kalkınma modelinin neo-liberal söylemi olan “iletişim özgürlüğü” safsatası yerine, Rusya-Ekaterinburg konferansında toplumun “enformasyon güvenliğinin” nasıl sağlanabileceği tartışıldı.

Konferans’ın ilki Antalya’da, 14-15 Mart 2007’de Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde, Issues in Mass Communications 1: Non-Western Perspectives başlığı ile yapılmıştı. Konferansın üçüncüsü 2009 yılında İstanbul’da yapılacak.

Konferansa sunulan bildiriler şunlar:

Prof. Margarita Kovaleva, Information Agression: Definition and Its Structure
Dr. Greg Simons, Information Security and the Media in Contemprory Society
Dr. Gülseren Sendur-Atabek ve Dr. Seçil Deren van het Hof, Corporate Social Responsibility
Dr. Alexey Bykov, Journalism As a Control Lever in the Information Society
Prof. Elena Grunt, Information Culture: Supporting Information Security
Prof. Veysel Batmaz, Discourse Analysis As an Empirical Tool in Information Security
Prof. Dimitry Strovsky, Information Globalization
Oleg Shevtsov, The Opennes of the Regional Information Space
Dr. Evgeniya Gorina, The Image of the Hero: Political Instability
Dr. Irina Vochkova, Interperation and Responsibility
Dr. Yuri Chemyakin, Corporate Mass Media and nformation Security
Prof. Ümit Atabek, Mass Media and Advertising: The Turkish Version of a Problematic Relationship
Dr. Elina Bulatova, A Question of Information Safety in Advertising Discourse
Dr. Marina Myasnikova, Russian Mass Media Education Develepmet As an Information Security Factor
Dr. Galina Gerasimova, Two-Way Information in Public Relations

Konferansa sundukları bildirilerin yanısıra, Prof. Veysel Batmaz ve Prof. Ümit Atabek, birlikte ve ayrı ayrı, Ural Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi’nde, üç ayrı sınıfa ders verdiler ve bir tartışma grubu yönettiler. Daha önce aynı Fakülte’de Prof. Veysel Batmaz, 2006 yılında bir hafta ders vermişti:


Prof. Dr. Veysel Batmaz, "Globalizasyon ve Medya Etkileri: Rusya ile Türkiye" başlıklı dersi, Ural Devlet Üniversitesi Uluslararası Gazetecilik Bölümü öğrencilerine verdi.


Bir tartışma grubu: Global Enformasyon Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Prof. Veysel Batmaz (en solda) ve Prof. Ümit Atabek (sırtı dönük), Gazetecilik Fakültesi Uluslararası Gazetecilik Bölümü öğrencileri ile bir derste

Prof. Atabek ve Prof Strovsky ile Doç. Dr. Atabek bir ders öncesinde...
Prof. Batmaz, "Empirical Discourse Analysis and Information Security" konulu dersi, Ekaterinburg Ural Devlet Üniversitesi Uluslararası Gazetecilik Bölümü'nün Fakülte üyelerine ve öğrencilerine anlatırken

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam, 2009'da yapılacak olanı önceden haber verin, biz de katılalım. Bu yapılmış olanlardan da haberimiz olsaydı gelirdik. Yapmayın böyle Hocam. Bizi kurda kuşa (İÜ İletişim Fakültesi'ne) bırakmayın...

Medyapoliten dedi ki...

İletişim Fakülteleri devletin malı, milletin fakülteleridir. Ne kurdun, ne de kuşundur. Hiç kimseyi kurda kuşa teslim etmedik, etmeyiz. Hukuksuzluk yaparak tahakküm kuranlar, er geç Yargının duvarına toslarlar... Bedelini hukuk içinde ağır öderler.

"Issues in Mass Communication 2009" Konferansının tarihi ve teması henüz belli değil. Sadece yeri belli: İstanbul. Tema ve tarihe, Antalya-Ekaterinburg-Istanbul Konferans Komitesi karar veriyor. Diğer kentlerden de katılımcılar olabiliyor. 2009 da, Ameriko-Avrupamerkezci iletişim temalarının dışında bir tema olacak. Sadece davetliler katılabiliyor. Giriş ücreti yok. Sadece "tebliğ davetlileri" tebliğ sunabiliyor. Diğer davetliler sadece dinleyici ve yorumcu olarak katılabiliyorlar. Davetli olmak istiyorsanız, CV'nizi, veysel.batmaz@gmail.com'a göndermeniz gerekli...

Adsız dedi ki...

Keşke dediğiniz gibi hukuk konuusnda bu kadar umutlu olabilsek. Fakat maalesef bugüne kadar yapılan uygulamalar hukuka fazla güven duymamız için bir neden göstermiyor. Hukuksuz uygulamalarıyla İletişim Fakültesi'ndeki yeteneksiz hocalar koltuklarında maalesef oturmaya devam ediyor.

Ayça

Medyapoliten dedi ki...

Hukuk hep üstün gelir; Kant'ın bir sözü var: "Yeter ki hak, hukuk, adalet olsun; sonra, isterse dünya yok olsun."

İletişim Fakültesi de hukuksal duruma kavuşacaktır. Hukuka uymayanlar, hukuk önünde yüksek bedel ödeyeceklerdir.

"Hukuksuz işlem ve uygulamaları," HUKUK olarak; "Türk Yargısı" olarak görmeyin. Bugün Türkiye'nin en hukuksuz kurumu İstanbul Üniversitesi ve İletişim Fakültesi'dir. Ama her iki kurum da devletin malı, milletin kurumudur. Öğrenciler başta olmak üzere, bu kurumları çok yakında "hukuk" yönetecektir. Her hukuksuz uygulama ve işlemde, Mahkemeye başvurmayı adet edinirsek, işler rayına ve hukuka oturur.

Türk Yargısına güvenin; hukuk ve yargı, diğer iki kuvvetin üstündedir...

Kamu kuruluşlarında HUZUR, ancak HUKUK ile sağlanır.

Prof. Dr. Veysel Batmaz

Adsız dedi ki...

Evet, Üniversite devletin ve milletin malıdır. Üniversite devlet, ben de milletim. TC vatandaşıyım, İÜ İletişim'i kendi başarımla, sınava girip kazandım. Yüksek Lisans kabulleri gibi "Bu okulun öğrencisi" denilerek alınmadım. Bütün notlarım sınav kağıdına yazdıklarım kadardır. Şimdi bunlardan sonra "millet olarak" Prof Batmaz'la Hikmet Kırık'ı okulda görmek, derslerini almak istiyorum. Yukarıda saydıklarımın hepsini hakkımla başarmış olmama rağmen neden bu hak benden esirgeniyor?

Adsız dedi ki...

DUYURU:
Prof Dr. Veysel Batmaz'ın derslerini dinlemek, birikiminden yararlanmak isteyen İÜ İletişim Fakültesi öğrencileri için her gün saat 9:00'da İletişim Fakültesi önünden Ekaterinburg'a otobüs kaldırıyoruz. Böylece kendi ülkesinde, kendi okulunda, kendi öğrencilerine ders vermesi engellenen Batmaz'ı ancak Rusya'da dinleme şansına kavuşacağız.
İlgililere duyurulur...

Medyapoliten dedi ki...

Yakında yine ders vermeye başlıyorum.

Prof. Dr. Veysel Batmaz

Adsız dedi ki...

İletişim Fakültesinde mi hocam? Eğer öyle bir şey olursa okul bitmesine rağmen, sırf o ders için yani yeniden ilk dersinize girişinizde hukuk tanımazlara karşı mücadelenizde sembolik destek için orada olmak istiyoruz.

Ekin, Ayça, Cengiz ve diğerleri

Adsız dedi ki...

Evet yapalım böyle bir şey... Çok güzel olur, destekliyorum. Yeter ki Hoca ders günü ve saatini önceden haber versin... Geliriz...

Medyapoliten dedi ki...

Vistilef'ten duyuracağım...

Prof. Veysel Batmaz

Adsız dedi ki...

İlk fotodaki sakallı hoca çok değerli bir insandır.Aynı zamanda benim bölüm başkanımın oğlu. Ural Devlet Teknik Üniversitesi öğrencisiyim.