Add to Flipboard Magazine.

01 Mart 2009

GÖREVDEN ALINMASINI DEFALARCA YÖK'TEN TALEP ETMİŞTİK. GERİSİ GELECEK...

Bu haber üniversite'nin resmi web sitesinde yok: http://www.istanbul.edu.tr/duyurular/duyuru_icerik.php?1973

Eski Rektör Parlak'a usulsüzlük suçlaması!

Geçtiğimiz ocakta koltuğunu Prof. Dr. Yunus Söylet'e devreden İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Mesut Parlak'a, soruşturma şoku.

YÖK, İ.Ü. eski Rektörü Mesut Parlak hakkında soruşturma başlattı. Parlak'ın asker ve savcılarla yediği yemek parasını üniversiteye ödettiği, üniversite parasını usulsüz paylaştığı iddia ediliyor.
Geçtiğimiz ocakta koltuğunu Prof. Dr. Yunus Söylet'e devreden İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Mesut Parlak'a, soruşturma şoku.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın onay verdiği soruşturma dosyası YÖK Denetleme Kurulu'na iletildi. Denetleme Kurulu, Parlak'tan savunma istedi. Parlak, geçtiğimiz günlerde savunmasını YÖK'e iletti. Kurul, gerekli gördüğü hallerde Parlak'ı yeniden dinleyebilecek.

YEMEK YEDİRDİ İDDİASI
Prof. Parlak'ın üniversitenin Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde bazı emekli asker, savcı, gazeteci ve medya yöneticilerine yemek verdiği, bu yemek ücretlerini de üniversiteye ödettiği iddia ediliyor. Maliye Mevzuatı'na göre bu ücretleri, Parlak'ın kendi cebinden ödemesi gerektiği, Parlak'ın paraları üniversiteye ödeterek mevzuata aykırı davrandığı ileri sürüldü. Soruşturma raporunda ayrıca, İstanbul Üniversitesi iktisadi işletmelerine alınan malların ihale mevzuatına uygun olmadığı öne sürülüyor. Rektörlüğü döneminde Parlak'ın başkanlığını yaptığı İktisadi İşletme Kurulu'nun da usulsüz işlemler yürüttüğü belirtiliyor. Parlak'ın ve üniversitenin İktisadi İşletme Kurulu Üyeleri H. Ş., Prof. A. Ç. ile kurulda sosyal işler sorumlusu görevlisi Ö. S.'nin, işletmeye ait prim paralarını aralarında paylaştıkları da iddia edildi.

Akşam

Vistilef'in Notu: Görevde iken, Parlak için YÖK Denetleme Kurulu'na, Savcılıklara ve YÖK Başkanı'na, suç duyurularında bulunduk. Sonuç alamadık...

Hiç yorum yok: