Add to Flipboard Magazine.

27 Mayıs 2009

ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİ YİNE GÜNDEMDE

TRT'ye göre, üniversitelerin bölünmesi yine gündeme girdi:


Üniversiteler bölünüyor: İlk sırada Marmara var

Büyük ve yönetimi güç üniversitelerin daha etkin çalışması için bölünme süreci başlıyor
Çarşamba, 27 Mayıs 2009 16:18

Yükseköğretim Kurulu'nun çok büyüyen ve idaresi zorlaşan üniversiteler için yeniden yapılandırma çalışmalarında sona gelindi. İlk aşamada 5 üniversitenin bölünmesi öngörülüyor.
Özellikle nüfusu 40 bini aşan üniversitelerin bölünmesi gündemde... Buna göre YÖK, ilk aşamada 5 üniversitenin bölünmesini öngörüyor. Bunlar; İstanbul, Marmara, Gazi, Selçuk ve Uludağ üniversiteleri.

Bu konuda ilk adımı Marmara Üniversitesi attı ve üniversitenin senatosundan bölünme kararı oy birliği ile çıktı. Marmara Üniversitesi, kararını YÖK'e bildirdi. Şimdi iki taraf bölünmenin nasıl gerçekleşeceğini karara bağlayacak.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan TRT'ye yaptığı açıklamada, bölünmesi en kolay ikinci üniversitenin Selçuk Üniversitesi olacağını söyledi. Ancak bölünmesi planlanan bazı üniversitelerin rektörleri uygulamaya karşı...

YÖK Başkanı Özcan ise bölünmenin üniversiteleri daha etkili bir çalışma düzenine kavşturacağı görüşünde.

Özcan, "O işte ciddi olduğumuzu bilmenizi isteriz... Biz rektörlerimize soruyoruz, tartışmalar devam ediyor, bakacağız duruma ikna edebiliriz bazılarını, ikna edemediklerimiz olabilir." diye konuştu.

Kaynak: TRT

Hiç yorum yok: