Add to Flipboard Magazine.

20 Temmuz 2009

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NİN HAL-İ PÜR MELALİ

İÜ Sınıfta Kaldı

20 Temmuz 2009

Üniversitelerde okuyan öğrenciler, eğitim kurumlarını altyapısından eğitim sistemine kadar değerlendirdi. İşte ortaya çıkan sonuçlar:


Öğrenciler okudukları üniversitelere not verdi. Türkiye genelindeki 18 vakıf ve devlet üniversitesinde okuyan 1525 öğrenci, eğitim kurumlarını altyapısından eğitim sistemine kadar değerlendirdi. Teknolojik olanakları en yeterli üniversiteler TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Bilkent ve Sabancı. En yetersiz ise İstanbul üniversitesi.

Sosyal hayatı en renkli Boğaziçi ve ODTÜ. İTÜ en yeterli kütüphaneye sahip, Sabancı ve Boğaziçi öğretim elemanları ders dışında da öğrenciyle ilgili...

Bilkent Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan öğrenci organizasyonu Genç Akademi, öğrencilerden okudukları üniversitelerine not vermeleri istedi. Araştırmada Anadolu, Ankara, Başkent, Bilkent, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Ege, Uludağ, Erciyes, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, Koç, Orta Doğu Teknik, Sabancı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji ve Yıldız üniversiteleri değerlendirildi. Araştırmaya katılan öğrencilerin okudukları bu 13'ü devlet beşi vakıf olmak üzere 18 üniversitenin karnesi şöyle:

* Yüzde 89 ile Bilkent öğrencileri üniversitelerinin sunduğu teknoloji olanaklarını yeterli buluyor. Onu yüzde 88 ile Sabancı , yüzde 81 ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi izliyor.
* Teknoloji olanaklarını yeterli bulduğunu söyleyenler arasındaki en düşük oranı ise yüzde 15 ile İstanbul Üniversitesi öğrencileri, onu yüzde 22 ile Başkent takip ediyor.
* Öğrencilerin kütüphanesini en yeterli bulduğu üniversite yüzde 98'le İTÜ. Onu yüzde 93 ile Bilkent izliyor. Kütüphanesi en yetersiz yüzde 30 ile Başkent Üniversitesi.
* İnternete erişimde yeterli olanağa sahip diyerek öğrencilerin en fazla yüzde verdiği üniversiteler: ODTÜ, İTÜ, Bilkent, Sabancı.
* Spor, öğrenci kulübü, konferans gibi etkinliklerden oluşan sosyal hayatı en renkli olan üniversiteler yüzde 89 ile ODTÜ ve Boğaziçi. En düşük yüzde ise yüzde 21 ile Başkent Üniversitesi'ne ait.
* Sabancı yüzde 81 ile ders dışında öğretim elemanlarının öğrencilerle iletişim kurmak için özen gösterdiği üniversiteler arasında birinci sırada. Onu yüzde 72 ile Boğaziçi Üniversitesi izliyor.
* Ders dışı öğretim elemanlarının öğrencilerle iletişimin en zayıf olduğu üniversite ise yüzde 31 Yıldız Teknik, yüzde 38 ile İstanbul Üniversitesi.
* Dönem sonlarında dersler ve öğretim elemanlarını değerlendiren anket yapan üniversiteler arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Koç, Bilkent üniversiteleri birinci sırada. Onları yüzde 98 oranıyla Boğaziçi, yüzde 97 oranıyla ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Sabancı izliyor.
* Dönem sonunda dersler ve öğretim elemanlarını değerlendirme oranının en düşük olduğu üniversiteler, yüzde 15 ile İstanbul, yüzde 31'le Ege, yüzde 36 oranıyla Erciyes üniveristeleri.
* Dersler ve öğretim elemanlarını değerlendirme sonuçları öğrencilere duyuran birinci sıradaki üniversite ise yüzde 65'le Bilkent ve yüzde 61 ile Sabancı Üniversitesi. Yıldız'ın 'zamanlaması' iyi
* 'Girdiğiniz sınavların ve teslim ettiğiniz ödevlerin sonuçlarını zamanında öğrenebiliyor musunuz' sorusuna her zaman yanıtı verenlerin başında yüzde 88 ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri geliyor. Onu yüzde 84 ile Sabancı, Başkent, Koç, Bilkent ve Boğaziçi üniversitesi örencileri takip ediyor.
* Sonuçları zamanında öğrenebildiğini söyleyenlerin oranın en düşük olduğu üniversite ise Uludağ.
* Sınav kâğıtlarını inceleme olanağı bulanlar ise Boğaziçi, Koç ve ODTÜ'lüler.

YORUM:

niye? Gönderen: maatonifi
kimse şaşırmıyor.İntihal şampiyonlarının rektörlük yaptıkları iniversitede bilim yerine her türlü kriz faaliyetleri yürütülmüştür. Yzb. Alemdaroğlunun, ilim yerine vatan kurtarmayı(!) öğreten öğretisi unutulmayacak bir ihanettir.

Kaynak: http://www.egitimgazetesi.com/news_detail.php?id=186712

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardeşim maatonifi,
Bırakın artık şu Alemdaroğlu'nu falan da kendin(iz)e bakın. Bir kiişi ile batan üniversite zaten batmıştır. Özeleştirinin olmadığı yere üniversite denmez. Herkes tüm eksikliklerini Alemdaroğlu'nun üzerinde temizliyor. Ne oldu Alemdaroğlu gitti de! Siz size kaldını işte. Başınıza çalın sözde üniversitenizi! Söylet de çok yakıştı doğrusu! Tık yok, demek ki durum çok şahane!