Add to Flipboard Magazine.

23 Şubat 2010

BEDAVA ENFORMASYON TOPLUMUNA DOĞRU

The dotCommunist Manifesto
(Enformasyona Ücretsiz Erişimi Savunanların Manifestosu)

Eben Moglen (24.12.2009)

Bir kâbus çok-uluslu kapitalizmin uykularını kaçırmakta – bilgiye ücretsiz erişim kâbusu. “Globalizm”in bütün güçleri; Microsoft ve Disney, Dünya Ticaret Örgütü, Birleşik Devletler Kongresi ve Avrupa Komisyonu bu kâbusu defetmek için acımasız bir ittifak içindeler.
Korsan, anarşist ve komünist gibi etiketlerle yaftalanmamış bu yeni dijital toplumun özgürlük savunucuları nerede? “Fikrî mülkiyet”in, toplumdaki değiştirilemez değişimin gereksiz ayrıcalıklarını elde tutmak için yapılan bir girişimden başka bir şey olmadığını söyleyenlerin ve bu lakapları takanların çoğunun iktidardaki hırsızlar olduklarını görmedik mi? Fakat özgürlük hareketinin kendisinin bir güç olduğu, Globalizm Güçleri tarafından kabul edilmekte. Şimdi, bu serbest bilgi hayali masalını kendimize ait bir Manifesto ile karşılamak için bütün dünyanın karşısında kendi düşüncelerimizi bir an önce haykırmanın vakti.

SAHİPLER VE YARATICILAR

Dünyanın her yerinde var olan özgür bilgi hareketi, kendi yarattığı dijital teknoloji sayesinde burjuva endüstri toplumunun dönüşümünden doğan yeni bir sosyal yapının ortaya çıkmakta olduğunu ilan etmiştir.

Bugüne kadarki tüm toplumların tarihine baktığımızda sınıflar arası çatışmaların hep var olageldiğini görürüz.

BU YAZININ DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN:
http://www.birikimdergisi.com/birikim/makale.aspx?mid=601&makale=The%20dotCommunist%20Manifesto%20-%20noktaKomünist%20Manifesto%20(Bilgiye%20Ücretsiz%20Erişimi%20Savunanların%20Manifestosu)

Hiç yorum yok: