Add to Flipboard Magazine.

09 Mayıs 2011

NE ÖLÇEBİLİYOR, NE SEÇEBİLİYOR, NE DE YERLEŞTİREBİLİYOR... ÖSYM KAPATILSIN !

ÖSYM'nin eski adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ydi. Bulunması için çok arandığı belli olan Ali Demir'i Merkez'in başına getiren yasa adını da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirdi ama sitede hâla eski adı var. http://www.osym.gov.tr/ana-sayfa/1-0/20110509.html :

Üstelik artık YÖK ile de ilişkisi yok. Daha önce hiç olmazsa YÖK başkanı kendisi yıpranmasın diye bu kurumla tüm üniversiteler adına daha fazla ilgileniyordu. Bu "double check" de kalmadı.

ÖSYM düzgün bir sistemle çalıştırıldığında hiç olmazsa belli ölçütlerde sıralama yapabilen bir kuruluştu ama elektromanyetikçi ve elektronikçi takıntı ve belki de art niyet onu bu hale getirdi. Hiç cevap vermeyen kişinin altı yanlışının olduğunu bildirmek, eğer doğruysa, ne ölçmek, ne seçmek, ne de yerleştirmek fiillerinden birini sonuçlandırabilir. http://www.gazete5.com/haber/ygs-de-son-skandal-mehmet-mamu-sikayet-9-mayis-2011-109265.htm

Bu nedenle ÖSYM bir an önce kapatılmalıdır. Öğrenci, asistan ve memur alımlarında eski sistemlere dönülmelidir. Öğrenciyi Bölümler, asistanları ABD'ler, memurları da ilgili kurumlar almalıdır. 

Hiç yorum yok: