Add to Flipboard Magazine.

26 Mayıs 2012

ESRA ARSAN MEDYA AKADEMİSİNİN EN ÖNEMLİ KİŞİLERİNDEN BİRİDİR... İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYAMAZ

Vistilef'in Üst Notu: Üniversitede her şey olunur, her şey yapılır; türbanla derse de girilir, ders de verilir, Fırat Haber Ajansı'na mülakat da verilir, Lenin rozetiyle de dolaşılır. Yeni (V)akit, Hürriyetimsi varaklıyor, varaklamasın, varaklatırlar...

Yeni Akit Eski Vakit, İletişim Bilimci Esra Arsan'ı hedef gösterdi.


Yeni Akit gazetesi, Fırat Haber Ajansı'na röportaj veren Doç. Dr. Esra Arsan'ı hedef gösterek, "Üniversitede bir PKK yandaşı" başlıklı bir haber yaptı. Akademisyenler ve öğrencileri Arsan'a sahip çıkarken, Arsan Akit'e dava açacağını söyledi.
ANF'nin haberine göre, Tutuklu gazeteciler üzerine ANF’de Perşembe günü mülakatı yayınlanan Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Arsan, Yeni Akit gazetesinin bugünkü nüshasında "Üniversitede bir PKK yandaşı" başlığı ile hedef gösterildi.
Akit, Esra Arsan'ın, "Ülkemizde demokrasi, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü önünde Demokles’in kılıcı gibi dikilen Terörle Mücadele Kanunu kullanılarak, muhalif, alternatif, eleştirel gazeteciler, düşünürler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri hapse atılıyor" şeklindeki tespitini, "Öğretim üyesinden PKK dili" alt başlığıyla yansıttı. Gazetede ayrıca Arsan'ın başörtü yasağını savunan bir isim olduğu yalanı da öne sürüldü.
Arsan: 'Haber KCK iddianamesine benziyor!'
Doç. Dr. Esra Arsan, Akit'in 'haber'ine tepki göstererek, dava açacağını duyurdu. Yeni Akit', “Yalancı, iftiracı, çarpıtıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı söylem üstadı" diye tanımlayan Arsan, şunları belirtti: "Kendilerini gazeteci sanan yalancı soytarılar hakkımda bu iftira haberi yayımlamış. Yeni Akit’in hakkımda yazdığı haberde kullandığı dil ve söylem KCK iddianamesi gibi ötekileştirici ve yanlış ifadelerle dolu. Ben hayatım boyunca düşünce ve ifade özgürlüğünü savundum. Ama hiç üniversitede başörtüsü yasağını savunmadım. Hiç utanmıyor bunlar! Ayrıca, ben hiç yasakçı bir üniversitede çalışmadım. Çalıştığım kurum her türlü inanç ve düşünce özgürlüğüne saygı duyan bir kurum. Yeni Akit’e tazminat davası açacağım."
Destek mesajları gelmeye başladı
Arsan'a Akit'in hedef gösteren haberinin ardından sosyal medya üzerinden destekler geldi.
Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, "Yeni Akit'in yayınını kınıyorum, bu kaçıncı hedef gösterme? Bu tür gazetecilik ülkemiz basınında öz-denetimin işlememesinin sonucudur" diyerek tepkisini dile getirirken; gazeteci Ahmet Tulgar da, "Doç. Dr. Esra Arsan bu ülke akademisinin genç kuşaktaki yüz aklarındandır. Destek verelim" ifadelerini kullandı. Yine gazeteci İsmail Saymaz da, Akit'in ANF'ye konuştuğu için Arsan'ı hedef göstermesini, "Gerici, dindar olduğundan ötürü değil, basit ve ilkel olduğundan ötürü, gericidir. Esra Arsan'a diş gösteren gazete gibi" sözleriyle eleştirdi. Bilgi Üniversitesi'nden Esra Ercan Bilgiç de, "Ayrımcı, yalancı, kötücül Yeni Akit Esra Arsan'ı iftiralarla karalamaya çalışıyor. Utanmıyorlar!" ifadelerini kullandı.
Ayrıca siyaset Bilimci Maya Arakon, DurDe Sözcüsü Cengiz Alğan, gazeteci Şafak Timur, Ayça Örer gibi pek çok isim Arsan'la dayanışma sergilerken; yüzlerce öğrencisi de sessiz kalmadı ve twitter üzerinden "Hocam, yanınızdayız", "Ogun Samastları kışkırtmaya çalışıyorlar" mesajları gönderdi.

Hiç yorum yok: