Add to Flipboard Magazine.

25 Şubat 2013

YOK ARTIK...

YÖK Komünist Manifesto’nun savunmasını istedi
25 Şubat 2013
Micheal Moore’un belgeselleri de şikayet konusu oldu
YÖK, Kocaeli Üniveristesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik’in öğrencilerine derste Komünist Manifesto’yu okuttuğu ve Micheal Moore’un “Sicko” ve “Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi” belgesellerini izlettiği gerekçesiyle savunmasını istedi.
SAVUNMA VERECEK 
YÖK’ten 21 Şubat tarihinde Çelik’e ulaşan yazıda, bazı öğrencilerin söz konusu belgeseller ve kitabın derste yer almasından şikayetçi olduğu belirtilerek, Çelik’in şikayetlere ilişkin savunması istendi. Öğrencilerin şikayetleri ile ilgili düşünceleri de sorulan Çelik, 5 Mart tarihinde, üniversitede YÖK’ün belirlediği bilirkişiye savunmasını verecek.
YASAK OLMAYAN KİTAP VE BELGESEL
Çelik’in, YÖK’e yapacağı savunmada, bilimsel olan ve yasaklanmamış kitap ve belgeselleri öğrencilerine derste okutması veya izlettirmesinin neden sakıncalı görüldüğünü sorması bekleniyor. Çelik’in yakın çevresi, “Kendisi çok şaşkın. Bazı öğrencilerin durumdan rahatsız olarak bunu YÖK’e taşımaları bir öğretim üyesinden savunma istemeyi gerektirir mi? Bu nasıl YÖK? Nerede akademik özgürlük ve özerklikler?” diyerek Çelik’e destek verdi.
YÖK: SADECE GÖRÜŞ İSTENDİ
YÖK yetkilileri de sadece bu olaya özgü değil bunun dışında da üniversitelerde öğrenci veya öğretim üyelerinden gelen şikayetlerin, muhataplarına sorulduğu ve görüşlerinin alındığını bildirdiler. Yetkililer, “Bize bir şikayet ulaştığında, her iki tarafın da görüşlerini alıp ona göre karar veriyoruz. Soruşturma açılmış değil. Sadece şikayetin muhatabı kendisi olduğu için olayın aslını öğrenmek için görüşlerine başvurduk” dedi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22681906.asp

Hiç yorum yok: