Add to Flipboard Magazine.

03 Ekim 2005

Serdar Taşçı ve İrfan Çifçi'den yeni yıl mesajları:


SERDAR TAŞÇI'NIN MESAJI:

Yeni Akademik Dönem:

Hepimizin az çok katkıları ile;
İletişim Fakültesi yeni bir akademik döneme giriyor.
Hukukun ve Evrensel Bilimin artık ihlal edilemeyeceği bir dönemden söz ediyoruz.
Çünkü burası dağ başı değil. Çünkü burası kimsenin babasının çiftliği değil.
Evet, burası Devlet Üniversitesi. Burası özel şirket değil.
Burası makamı ve unvanı ne olursa olsun herkesin her istediğini yapabileceği bir yer hiç değil. Buna artık izin verilmeyecektir. Gerekirse haşin ve sert eleştiriler artacak, akademik ve hukuksal teşhir yapılacaktır.
İletişim Fakültesinin saygınlığı, sadece, bilim üretmek ve kaliteli, etik duyarlılığı öne alan öğrenciler yetiştirmek ile yükseltilebilir.
Dilerim bu dönem, bilgisayar kullanmayı bile bilmeyenlerin yeni iletişim teknolojileri gibi dersleri veriyor gözüktüğü son dönem olur.
Dilerim bu dönem, bölümün Profesör ve Doçentleri dururken, master ve doktora jürilerine yardımcı doçentlerin girdiği son dönem olur.
Dilerim bu dönem, fakülte dergisinde ve yayınlarında yapılan yolsuzlukların sonu olur.
Çünkü bunlar İletişim Fakültesi’nin imajını çok ama çok zedeliyor.

Hukukun Üstünlüğü ve Evrensel Bilim koşullarına riayet eden onurlu bilim insanı çalışma arkadaşlarıma yeni akademik dönemde başarılar dilerim.

Serdar Taşçı

İRFAN ÇİFÇİ'NİN MESAJI:

Merhaba,
İstanbul Üniversitesi, tarihi misyonuyla yeniden suluşma şansını bir kez daha elde ederek yeni bir öğretim yılına başlıyor. Bu "Bu gün 23 Nisan/Neşe doluyor insan" cocuksu safdilliği kadar minik, küçük ama bence önemli olabilcek bir başlangıçtır. Her şeye yeniden bir heyecanla başlayacak bir gerekçe de oluşturabilir. İçinde yaşadığımız küreselleşerek cılkı çıkmış dünyada artık büyük devdrimler / inkılab-ı kebirler olmayacağına göre dünyaya gelişimiz/yani ana rahmine düşüşümüz kadar sıradan normal ve minicik heceyacanları yaceltmeliyiz.

Onun için hukuk guguk Kemal Alemdaroğlu vb anlamsız kabuslar yerine yeni bir yıla başlamının heyecanını yüceltelim ve hatta abartalım. Veysel Bey, hukuk ve Kemal Alemdaroğlu mevzunu belirtmiş bence bu heyecan helezonu içined es geçelim.

Sevimli filozof Serdar Taşçı'nın gerekçeleri kendisine iade ederek yeni bir dönem ve yeni bir yıl sevincini yüceltiyorum.

Yeni bir sezon/yıl/dönem başlıyor, türkülerimizdeki kadar hüzün, kahır ve geçmişin ağırlığını taşıyan ama şarkılarımızdaki kadar da hafifmeşrep ve geçmişten sorumsuz temmennilere meyyal.."Yanu yeni bir dönem, yeni heyecan vs Sevtap E. misali :))"

Yeni dönemin bütün üniversite caimiamıza ve insanlık alimine güzellik, hüzün ve huzur getirmesini dileyerek bütün arkadadaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarımı bildiriyorum....


Not: Sayın senetör Prof. Dr. Veysel BATMAZ'ın mesajı üzerine ve ondan ilhamla onun gönderdiği bütün adreslere bir nazire oarak tekrarlanmış bir mesajdır. Sürcü lisanımız varsa affını rica ederim.. Saygılaırmla.. İrfan ÇİFTÇİ

VİSTİLEF'İN İrfan Çifçi'nin MESAJINA NOTU: Hukuksuz bir kamu kuruluşunun "açılışı" olmaz; henüz İstanbul Üniversitesi'nde ve özellikle de İletişim Fakültesii'nde hukuk erozyonu düzeltilemedi tam olarak; dolayısıyla, "hukuk guguk" gibi küçültücü ifadelerle anılan, toplum olmanın en önemli boyutu olan hak/hukuk kavramlarına bu gibi yaklaşımlarla bu okulu açanlara, yollarının açık olmamasını dilemekten başka bir şey yapamayız. "İnşallah" kendilerine gerekli olmaz o HUKUK!İrfan Çiftçi'nin yazısı imlasına dokunulmadan aynen yayınlanmıştır...

Hiç yorum yok: