Add to Flipboard Magazine.

20 Ağustos 2006

ABD’de Akademik İlişkiler


Prof. Dr. Veysel Batmaz, 28 Temmuz-18 Ağustos 2006 tarihlerinde ABD’nin üç üniversitesini ziyaret etti.

Prof. Batmaz’ın ilk durağı Providence’daki Brown University idi. Burada Eğitim Bölümü’nden, Çin’li sosyal psikolog Prof. Dr. Jin Li ile, “ilkokul öncesi çocukların öğrenme inançları: akıl mı, statü mü öncelikli?” konusunda Türkiye’de 140 çocuk üzerinde yapılan bir araştırma ile ilgili görüş alışverşinde bulundu.

İkinci durak, Houston’daki Rice University oldu. Burada, Prof. Batmaz, uluslararası ilişkiler konusunda hazırladığı bir makale için literatür taraması yaptı.

Üçüncü ve son durağın amacı, Batmaz’ın derlediği “Otoriteryen Kişilik” kitabı çerçevesinde University of Texas at Austin’de informel bir çalışma grubuna katılmaktı. Burada, çeşitli katılımcılarla Orta Doğu’daki “otoriteryenlik” üzerinde çalışma projeleri saptamak düzeyinde onbeş günlük bir atölye çalışması yapıldı. Çalışmada özellikle son gelişmeler, demokrasi, Adornocu Otoriteryenlik, İslamiyet ve Otorite, Neocon Otoriteryenlik, Orta Doğu'da otorite ve başkaldırı, Yahudi Oteriteryenliği gibi konular ele alındı.

Bu son durakta, Prof. Batmaz, University of Texas at Austin’deki College of Communication’dan Prof. Dr. Maxwell McCombs ile uzun bir görüşme yaptı ve gelecek yıl Indiana University at Bloomington’da gerçekleştirelecek olan "5th International Symposium: Communication in the Millennium" konularında görüş alışverişinde bulundu. Aynı zamanda, görüşmede, Prof. McCombs’un kitaplarının Türkçeye çevrilmesi için ilkesel düzeyde bir anlaşmaya varıldı.
(Bkz:
http://cim.anadolu.edu.tr/?page=5 )

[Fotoğraf: McCombs ve Batmaz birlikte Prof. McCombs'un ofisinde]

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam;

Özellikle "Ortadoğu Otoriteryenliği" ve "İslam Otoriteryenliği" konularındaki birikiminizi biz öğrencilerinizle de paylaşırsanız çok memnun oluruz... Ders yılı başladığında yapılacak küçük bir toplantı sanırım bunun için yeterli olacaktır... Çalışmalarınızda başarılar...