Add to Flipboard Magazine.

30 Eylül 2006

BURCU ERDEM'İN MUHATABI HÂLÂ SUAT GEZGİN'DİR

Merhaba, Size iletilen yazı yayınlanmak üzere gönderilmemiş ve yayınlanması konusunda tarafımdan izin alınmamıştır.

Diğer yandan yazıma atılan başlıkta, ilgiliyazının muhatabı Prof. Dr. Suat Gezgin olarak işaret edilmiştir. Oysa bensize gönderdiğim yazıda yazımın muhatabının kim olduğunu açıkça yazmıştım: Prof Dr. Veysel Batmaz. Sorularım kendisinedir. Yazıyı ya orjinaline uygunbiçimde, içeriğini saptırıcı başlık, yorum v.s. kullanmadan ve bu yazımı daekleyerek yayınlayınız ya da acilen yayından kaldırınız.Çünkü ben ilgili konuda kendisine yönelik eleştirim varsa bunu Prof. Dr.Suat Gezgin'le karşımda ciddi bir muhatap bularak konuşabiliyorum ve kişiselolarak bu konuşmayı internet sitesi üzerinden yapmayı uygun bulmuyorum.Bunun için kimsenin aracılığına ihtiyacım yok. Üstelik kendisi pek çokaçıdan çok değer verdiğim bir hocadır. Lütfen gereğini yapın, yayıncılıkahlakı bunu gerektirir.Teşekkür ederim.
BURCU ERDEM

Vistilef Editörler Grubunun Notu: Veysel Batmaz, Vistilef'e yaptığı açıklamada, "Burcu Hanım, Suat Gezgin'i, sorularının yanıtı ile ilgili olarak 'ciddi bir muhatap' gibi, bulup konuşabiliyorsa, mesele zaten hâl yoluna girmiştir. Sözkonusu öğrenciye Suat Gezgin cevap verebiliyorsa, bana soru yöneltmesine, gizli veya açık, gerek yoktur." demiş ve eklemiştir: "Çünkü sorularının tam ve tümel muhatabı şu anda Rektörlüğün LÜZUM-U MAHKEME kararına rağmen, Dekandır. Ayrıca Burcu'nun soruları Gazetecilik Bölümü ile ilgilidir. Sorguladığı temel nokta ise Dekan ve Fakülte Yönetim Kurulu ile ilgili bir sorudur."

Bu konuda Vistilef Yayın Grubu olarak, Suat Gezgin'e de, Veysel Batmaz'a da, kişi olarak, yayınımız açıktır. Vistilef Blog'una, Vistilef e.mail grubuna ve Veysel Batmaz'a gönderilen her yazı ve yayın içeriği, gerek görülürse ve kamusal ve güncel öneme haizse, Vistilef'te yayınlanır. Bu durum, kerelerce Vistilef üyelerine ve okurlarına duyurulmuştur. Yayınlanmasını istemediğiniz şeyleri Vistilef'e göndermeyin. Vistilef Yayın Grubu şeffaf bir yayın organıdır. Amacı İletişim Fakültelerini geneline, sert ve haşin eleştiri, ikâz ve bilimsel katkı yapmaktır. Ayrıca, Veysel Batmaz da, defalarca, kişisel soruların muhatabı olmadığını; kamusal olmayan, kamuya açıklanmayan ve Fakülteyi ilgilendirmeyen sorulara ne kişisel, ne de kamuya açık yanıtlar vermeyeceğini tüm Vistilef üye ve okurlarına defaatle duyurmuştur.

Hiç yorum yok: