Add to Flipboard Magazine.

13 Ekim 2006

Nobel Ödüllü Tembel Talebe Pamuk

Nobel Edebiyat Ödülü verilen romancı Orhan Pamuk'un tembelliğini mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü yıllığı ortaya çıkarttı.

İsveç Akademisi tarafından Nobel Edebiyat Ödülü verilen romancı Orhan Pamuk, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuştu. Yazar Pamuk’un, öğrenciliği sırasında derslere devamsızlığı nedeniyle kaydı silinmişti.İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yayınları arasında yer alan “İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 55. Yıldönümü” anı kitabında öğrenci dosyasının fotoğrafına yer verilen Orhan Pamuk için kitapta şöyle deniliyor:
“Ünü ülkemizin sınırlarını aşan Orhan Pamuk da fakültemizden mezun. Her ne kadar öğrenciliği sırasında derslerle pek alakası olmayan ve hatta devamsızlığı nedeniyle bir ara okuldan kaydının silinmesi durumuna bile gelinen Pamuk, sonradan silkinerek derslerine daha bir şevkle sarılmıştır ve teker teker derslerini vererek 1977 yılında mezun olmuştur.Hatta bu silkinme öyle bir kuvvetli olmuş ki Pamuk, hızını alamamış ve lisans eğitiminden sonra yüksek lisansa da kaydolmuş; ancak eski kötü alışkanlığı maalesef yine nüksettiğinden, devamsızlıktan ötürü kaydı silinmiştir. Edebiyat alanındaki büyük başarılarıyla dikkat çekmektedir.”


Kaynak: GERÇEK GÜNDEM

Hiç yorum yok: