Add to Flipboard Magazine.

01 Temmuz 2007

YENİ DEKAN YARGILANIYOR... HEM DE SORUŞTURMAYI SAVSAKLAMAK ve GÖREVİ İHMALDEN...

SORUŞTURMAYI BİLEREK ZAMANAŞIMINA UĞRATTILAR...


İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 yıl önce iki yaşındaki Bilal Aslan'ın ölüm nedenini gösteren raporun ailesine verilmemesi ve dosyanın zamanaşımına uğraması üzerine 4 dekan ve 5 öğretim üyesine dava açıldı.

İstanbul Üniversitesi'nde 4 dekan ve 6 öğretim üyesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 yıl önce kızamık tedavisi için kaldırılan iki yaşındaki Bilal Aslan'ın ölüm nedenini gösteren raporun ailesine verilmemesi ve dosyanın zamanaşımına uğraması nedeniyle mahkemeye çağrıldı.

Danıştay'ın, "soruşturma kurullarının hatası nedeniyle dava zaman aşımına uğradı" kararı üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kurullarda görev yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Tankut Centel, Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı Faruk Sönmezoğlu, İletişim Fakültesi yeni Dekanı Suat Gezgin, İktisat Fakültesi eski Dekanı Mithat Zeki Dinçer, ile öğretim üyeleri Aydan Şirin, Feryal Orhan Basık, Öznur Bülend Seçkin, Dinçer Gülen ve Hasan Erman'a 3 Temmuz 2007'de İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hazır bulunmamaları halinde zorla getirtilecekleri uyarısında bulundu.

Öğretim üyeleri, "suçu zamanaşımına uğratmak suretiyle görevi ihmal"den 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar.

(Kaynak : YENİ ŞAFAK)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni Dekanı Assınlar dimi hocam?
Hak ediyo, bir kaşık suda boğmak lazım kendisini, hem Veysel Batmaz Hocaya bu kadar yüklenilmez ki.
Soruşturma üzerine soruşturma, mahkeme üzerine mahkeme açınca insan buralara yetişeyim derken ne öğrencilere verimli olabilir, ne kendi işlerine yetişebilir. Biraz da asabiyet yapıyo arada.
Hocam yeni dekanı asalım en iyisi...

Medyapoliten dedi ki...

Asmayalım; hukuk her şeyin icabına bakar. Hukuktan ayrılmayalım. Yine de siz bilirsiniz...

Adsız dedi ki...

Veysel Hoca zaten istese, kendisi asar. O hukuktan yana...