Add to Flipboard Magazine.

11 Şubat 2008

Malatyalı hukukçulardan Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'a suç duyurusu...

Malatya Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Türkan Saylan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Malatyalılar adına açıklamayı Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay yaptı.

Karabay, “İstanbul Üniversitesi'nin Malatyalı rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, söylediği ‘Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde türbanlı bir öğrenciye Cumhuriyet ilkelerinin kılık-kıyafetine aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz, veremeyeceğim’ (Yandaki TV Vistilef’i tıklayın; 31.01.2008) diyerek TCK'nın 122. maddesindeki ayrımcılık suçunu ve yine TCK'nın 216. maddesinde tanımlanan halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçunu ve görevi kötüye kullanmak suçlarını işlemiş bulunmaktadır." dedi. (CİHAN HABER AJANSI)

Bugün ise, Rektör Sayın Prof. Dr.Mesut Parlak, basına verdiği demeçte şöyle diyor:

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak: “Bizim kimsenin başına ne örteceği gibi bir işle ilgimiz yok. Hiç kimseye ‘Senin başın kapalı, sen ne arıyorsun burada’ diye sormadım. Böyle bir şey olur mu? Onlar da bizim çocuklarımız. Parlamentodan da çıktı. Hayırlı uğurlu olsun. Hiç kimse hukukun üstünde değil. Demokratik hukuk devleti neyi gerektiriyorsa, biz onu yaparız. Öğretim üyeleri oturdukları koltukları ideolojileri için kullanamaz.” (Z. Kıvanç EL - Gül KİREKLO/Akşam, 11.02.2008)

On yıl önce ise, 1997'de, Prof. Dr. Mesut Parlak'ın türbanla ilgili görüşleri şöyleydi:
"1997 yılında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olan Parlak, gazeteci Yalçın Doğan'ın NTV'deki programında başörtüsü yasağına karşı çıkmıştı. Parlak, programda, başörtülü öğrencilere kimlik verilmesi ve derslere girmesinin engellenmemesi gerektiğini söylemişti. "
(Kaynak: http://www.egitimgazetesi.com/news_detail.php?id=154010 )

2001'de ise Radikal'den İBRAHİM GÜNEL'e verdiği demeçte şunları diyordu:

Soru: Sizin dekanlığınız zamanında İstanbul Tıp Fakültesi'nde türbanlı öğrencilerin arttığı iddiası var.
Prof. Dr. Mesut Parlak: "Ben istifa ettiğim gün o sıkıntı içerisinde bile televizyonlara çıkıp şunları söyledim: "Türban konusunda Kemal Alemdaroğlu gibi düşünüyorum ve sonuna kadar da arkasındayım." Çünkü, İÜ'nün asla ve asla türbanla ilgili bir problemi olamaz." (Radikal Gazetesi, 05.12.2001)

Hiç yorum yok: