Add to Flipboard Magazine.

12 Şubat 2008

YENİ KİTAP... 15 ŞUBAT'TA TÜM KİTAPÇILARDA...


TÜRKİYE’NİN ARZ-I MEV’UD’U MUSUL MU?

Bu kitap Türkiye’nin Musul sorununu, katrana bulanmış Siyonizmin tarihsel ve bilinçaltı arketipik dinamikleri ile araştırıyor; olaylar oluşmadan uyarıyor ve yol gösteriyor. “Yahudinin Kurtuluşu”nu toplumun Yahudilikten kurtuluşunda bulan Marx’ı, Sombart ve Arendt ile sınayarak Musul tartışmasını kapitalizm tartışmasına çevirmedikçe nasıl çıkmaz sokaklara sapacağımızı anlatırken toplumların Freudyen bilinçaltlarını deşmeyi de ihmal etmiyor. Atatürk’ün sansürlenen konuşmalarıyla…

KIBRIS’I VERELİM MUSUL’U ALALIM

İletişim ve Siyaset Hocası Profesör Veysel Batmaz, uzun yıllar sayısız siyasal kampanyalarda birlikte çalıştığım arkadaşım olarak, Türkiye’deki Müesses Nizam’ın yüksek siyasetini değiştirebilecek ve kamuoyunun düşüncelerini sarsabilecek bir çalışmaya, bir kez daha imza atmış bulunuyor.

"Bu kitap, 1800’lerden başlayarak, Ortadoğu’daki paylaşım savaşının, “Fransız Devrimini izleyen süreçte Yahudilerin tarihe en önemli armağanı olarak doğan Finans Kapitalizm” ile yine onun yerinde ifadesiyle “katrana bulanmış Siyonizm” arasındaki gelgitlerden oluştuğunu anlatıyor. Siyonist Plan’ın “vaat edilmiş toprak” Musul özelindeki iki yüzyıllık tarihini, herkesin rahatlıkla bulabileceği kaynaklarda sıradan görünen olayların içinden süzdüğü sıradışı gerçeklerle hayret verici bir biçimde harmanlayarak, alanında dünya literatürüne de katkıda bulunuyor.
Hem tarihsel metinlerin ve olayların şaşırtıcı zenginlikteki sentezinden, hem de Musul’u alabileceğimiz 2001 yılından bu yana yazdığı konuyla ilgili yazılarından oluşan, tarih yazımı için yepyeni bir yaklaşım olan “Kıbrıs’ı Verelim Musul’u Alalım”’ı ve Profesör Batmaz’ın diğer kitaplarını, akademisyenler ve genel okurdan önce, Türkiye’yi boş bir çöplük sanan yüksek Riyâset okumalıdır.”

Dr. Erhan GÖKSEL, VERSO Başkanı (Ekonomi, Siyaset ve Strateji Danışmanı)

Hiç yorum yok: