Add to Flipboard Magazine.

07 Şubat 2008

VİSTİLEF olarak türbana karşıyız; ancak türbanlı öğrencilerin üniversitede eğitim hakkından yanayız


BU İLAN LAİKÇİ CEBERUTLARIN ARTIK SONLARINA GELDİĞİNİ SÖYLÜYOR...


İlanın altında “Ege Üniversitesi Öğretim Üyeleri, çalışanları ve öğrencileri” ibaresi bulunuyor.
İlanın verilmesine karar veren Halkla İlişkiler Birimi’nin 3000 öğretim üyesi, 3500 idari çalışan ve 40.000’den fazla öğrencinin rızasını almadan ilanın altında bu ibareyi kullanması insan iradesini hiçe sayan bir davranış olarak tepki çekti.
Rektörlük özel kalemini ve halkla ilişkiler birimini arayan öğrenciler; rızaları alınmadan bu ilana tüm öğrencileri kapsayan bir ifadenin yazılmasına tepki gösteriyorlar.
Diğer taraftan 'Üniversiteye özgürlük' imzacıları arasında Ege Üniversitesi'nden 10'dan fazla profesörün de imzası bulunuyor.
Üniversiteler bilim yapılan yerlerdir. Üniversitenin çalışanları ve öğrencilerinin her biri bireydir. Kimse kimsenin rızasını almadan o kişi hakkında görüş beyan edemez. Üniversitenin tek tip görüşü olmaz.
Türkiye’deki üniversiteler bilimsel ahlaktan uzak işler yapmaya devam ediyor. Çünkü kampusu askeri kamp kendini de kumandan olarak gören rektörler tarafından yönetiliyor.
İşte öğrenci tepkileri
"Tekilci zihniyetin çok güzel bir örneği... Hangi zihniyet nasıl olurda tüm çalışanları akademisyenleri ve öğrencileri kapsayan hem de kurumsal bir açıklama yapabilir bu nasıl bir mantıktır. Bu adamlar tutup demokrasiden bahsediyorlar bir de. Bulundukları kurumda farklılıklara tahammülleri olmadığının, orayı babalarının evi gibi telakki ettiklerinin çok güzel bir örneği... Yakında aynı performansı farklı görüşlere açık olan bilimsel konularda da bekliyoruz, zira bu zihniyet oraya da zühur eder bu gidişle..." fd.
"Ege Ünversitesi gibi kurumların her zamanki demokrasi yaklaşımları. " Tuna P.
"Ben de ege üniversitesi öğrencisiyim. ve bana hiçbir şey sorulmadı." Nur K.
Başlıkta yer alan "Ceberut" kelimesinin anlamı için bir Osmanlıca Sözlük'e bakın: http://tr.wiktionary.org/wiki/ceberut ;http://www.babylon.com/definition/ceber%C3%BBt/Turkish) Çünkü bu kelimenin ne demek olduğunu, başta Prof. Suat Gezgin, Prof. Haluk Yavuzer ve Prof. Mesut Parlak olmak üzere tüm İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu bilmiyor.


Hiç yorum yok: