Add to Flipboard Magazine.

05 Şubat 2008

Yandaki TV-Vistilef'i tıklayın ve tamamını dinleyin: Dk: 7:05-7:22. Bakalım Rektör Parlak demiş mi, dememiş mi, kendiniz karar verin...

Parlak: Konuşmamın tamamı incelensin!

İstanbul Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'ın bir televizyon programında "başörtülü öğrencilere hak ettikleri notu vermeyecekleri" yönündeki sözlerinin yanlış değerlendirildiğini açıkladı. Açıklamada Parlak, konuşmasının kesildiğini açıkladı... Açıklamada, Parlak'ın sözlerinin sadece 9 saniyelik kısmının kullanıldığı belirtilerek, "Rektör Prof. Dr. Mesut PARLAK, öğrencilerimizin giyim ve kuşamlarına bakarak veya herhangi başka bir nedenden dolayı 'hak ettikleri notun verilmemesi' gibi bir düşünceye sahip değildir ve olmamıştır; olması da söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi. (Vistilef'in Notu: Soruyoruz: Peki, Fatih Altaylı'yı neden onaylıyor ve "vermeyeceğiz " diyor, Sayın Rektör? Yandaki TV-Vistilef'i ya da bu linki tıklayın: http://www.youtube.com/watch?v=14GWfPN0GEQ Dakika: 7:06-7:21. Rektör Sayın Parlak'ın hem Alemdaroğlu'nu suçlamasını, hem de Fatih Altaylı'yı onaylayarak, "[hak ettikleri notu] vermeyeceğim" demesini kendi kulağınızla duyun.)


Açıklama: "Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak, Kanal 1 televizyonunda Fatih Altaylı'nın programına katılarak konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Ancak yazılı ve görsel basın yayın organlarında Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'ın sözleri kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Cumhuriyet kazanımlarını her fırsatta savunan, eşitlik ve adaletten yana taraf olarak laik, demokratik, hukuk devleti sınırları içerisinde her türlü görüş ve düşünceye saygı duyan İstanbul Üniversitesi'nin yanlış anlaşılmasına yol açan bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak, öğrencilerimizin giyim ve kuşamlarına bakarak veya herhangi başka bir nedenden dolayı 'hak ettikleri notun verilmemesi' gibi bir düşünceye sahip değildir ve olmamıştır; olması da söz konusu değildir."
Programda Mesut Parlak'ın yaptığı konuşmanan sadece 9 saniyelik kısmının kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Programdaki konuşmanın tamamı incelendiğinde konunun kamuoyuna yansıtıldığı şekilde olmadığı açıkça görülecektir. Bu noktada ifade edilmek istenen ülkemizin bu yapay gündemlerle kutuplaşmaya gideceği, çatışma doğuracağı, huzur ve sevgi ortamını bozacağı şeklindedir." (AA)

Hiç yorum yok: