Add to Flipboard Magazine.

05 Mart 2008

SKANDAL: CIA'NIN EĞİTİM PROGRAMI MI?

Bir FBI bağlantılı Üniversite olan East Carolina Üniversitesi tarafından yapılan "Global Understanding" Projesi'nin, FBI ile bağlantısı var demiştik; CIA ile de bağlantılı olduğu ortaya çıktı:

İlkönce http://www.istanbul.edu.tr/iletisim/?page=template-news/detail&int_Id=159 linkinde yer alan haberi okuyalım:

"Global Understanding" Projemiz ONUR ÖDÜLÜNE layık görüldü…
Uluslarası Eğitim Enstitüsü, (Institute of International Education) 7. Andrew Heiskell ödüllerini açıkladı. East Carolina Üniversitesi'nin Başkanlığı'nda 18 ülkeden 20 üniversite ile yürüttüğümüz "Global Understanding" projemiz "Uluslararası Eğitimde İnnovasyon" dalında ONUR ÖDÜLÜNE layık görüldü.
2006 yılından beri bir parçası olduğumuz projede emeği geçen meslektaşlarımı ve katılımları ile projeyi zenginleştiren öğrencilerimi kutluyorum.
Prof. Dr. Suat Gezgin

Bu projede, "Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim elemanlarının çalışmalarına izin vermediği iddiası" ile açılan soruşturma sonucunda, Prof. Dr. Veysel Batmaz İstanbul Üniversitesi’nden uzaklaştırıldı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yasal ve hukuksal olmayan bir ders/eğitim programı diye, Internet sitesinde ilan ettiği programın Amerikan İstihbarat Örgütü CIA ile ilişkisi ortaya çıktı.

Daha önce bu programın FBI ile bağlantılı olduğunu ileri sürmüştük... Ayrıca, bu ders programı içinde, İletişim Fakültesi öğrencileri ile hiç bir ilişkisi olmayan "Pedofili Polisliği", "Kültürel Ajanlık" "İslam" konusunda Vahabi yorum anlatan derslerin ve/veya konferansların da olduğunu saptamıştık. İşte bazı örnekler:


NOT: "Informants" muhbir demektir. İslam'ı tanımlarken kullanılan "total way of life" da, laikliğe aykırı olarak, tüm bir hayat tarzı demektir. Ayrıntı ve örnek olarak: http://gcweb.tecs.ecu.edu/gcweb4/Catalog/Front.aspx?cid=92f1a71e-adb1-4634-8bc1-f243340360c8 : sağ alttaki 'FBI presentation'ı tıklayın. ICTN 4064 04/25

Aşağıdaki linkleri tıkladığımızda ise, Programın CIA ile ilişkili olduğu ortaya çıktı. Bu konuyu tüm ilgilenenlere duyuruyoruz. Tıklayın, kendiniz görün, karar verin:

http://falcon.aos.ecu.edu/gu/Resources/Resource.html linkini tıkladığınızda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat GEZGİN’in “iftiharla” duyurduğu programın, ORTAK ÜLKELERİ listesini görüyorsunuz. Bu listede, Turkey (Türkiye) üzerini tıkladığınızda ise CIA’nin Türkiye ile ilgili enformasyon sayfası çıkıyor. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html

Bu şu demektir: Amerika’da hiç bir üniversite, eğer organik ilişki içinde değilse, CIA linklerini kendi resmi Internet bağlantıları arasında vermez. Oysa bir daha tekrarlayalım: East Carolina Üniversitesi Global Understanding Projesi linkindeki aşağıdaki linki tıklarsanız, CIA ile karşılaşıyorsunuz.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html

Daha önce, bu eğitim programının FBI (Amerikan Federal Polis Teşkilatı) ile ilişkili olduğunu ispat etmiştik. Şimdi ise, CIA ile de ilişkisi ortaya çıktı.

Uyarıyoruz:

Bu program, East Carolina Üniversitesi açısından ödüle layık bir program olabilir ama İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi için, CIA ve FBI ile bağlantılı bir üniversitenin, genel anlamda, "Informants= muhbir" olarak kültür uzmanı, "Cultural Expert" yetiştirdiği bir eğitim programıdır ve İletişim Fakültesi öğrencileri bu eğitim programında kobay olarak kullanılmaktadır.

Aşağıda eğitim programının ödül niteliği ile İletişim Fakültesi duyurusunda linklenmemiş; belki de linklenememiş enformasyon mevcuttur.

http://www.iienetwork.org/?p=26627#faculty

http://www.iienetwork.org/?p=117779

Category: International PartnershipsDeveloping innovative and effective collaboration with counterparts abroad HONORABLE MENTION:
East Carolina University >>

Global Academic Initiatives

Honorable Mention 2008
East Carolina University Global Academic Initiatives

Nomination submitted by: Rosina Chia, Assistant Vice Chancellor for Global Academic Initiatives, Elmer Poe, Associate Vice Chancellor for Academic Outreach, Jami Leibowitz, Associate Professor, Department of Anthropology and Lean Faculty, Global Understanding Program Overview: East Carolina University (ECU) has engaged a consortium of over 20 universities in 17 countries to participate in distance learning programs that broaden the reach and impact of international education throughout the campus. Since its inception in 2003, ECU has seen its relationship with its partners grow into several specific programs involving both students and faculty. In the Global Understanding course, for example, 15 students work with three international universities for 4-5 weeks each. In the International Lecture Exchange Program, ECU uses its contacts with its international partners to connect faculty willing to give lectures with appropriate classes/audiences at ECU and vice-versa. This innovative partnership effectively removes financial barriers associated with partnerships, as most universities already have the technological capacity necessary for participation. Moreover, the variety of partner institutions exposes students to a range of different cultures and perspectives. Program Implementation: Click here to read the winning nomination, including details on how the program achieves its objectives. Contact Information: Dr. Rosia ChiaAssistant Vice Chancellor for Global Academic InitiativesEast Carolina UniversityRawl 228, Greenville, NC 27858Tel: 252-328-6277Email: chiaro@ecu.edu Dr. Elmer PoeAssociate Vice Chancellor for Academic OutreachEast Carolina UniversitySelf Help Center, Suite 401-F, Greenville, NC 27858Tel: 252-328-9068Email: poee@ecu.edu Dr. Jami LeibowitzAssociate Professor, Department of Anthropology and Lead Faculty, Global UnderstandingEast Carolina UniversityFlanagan 231, Greenville, NC 27858Tel: 252-328-9447Email: leibowitzj@ecu.edu Program Website: http://www.ecu.edu/cs-acad/globalinitiatives/index.cfm

Hiç yorum yok: