Add to Flipboard Magazine.

19 Nisan 2008

6. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Sona Erdi

14 Mart - 12 Nisan 2008 tarihlerinde yapılan festivalin bu yılki teması 'Kadınların Tarihi: İtaat, İsyan, Feminizm''di. İtaat etmek kadar isyan etmenin, başka bir hayat düşlemenin yani feminizmin de tarihi olan kadınların tarihinden filmler, kadınların var olma ve direnme hikâyeleri, düşleri. 13 ülkeden 46 film, 6. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ndeydi.

Festivalin altıncısı;
- Kadınların ve tüm yaşam deneyimlerinin görünürlüğünü, kadınlar arası deneyim alışverişini artırmak,
- Kadınların sinema ve medyaya katılımını, bu alanda kendilerini ifade edebilme olanaklarını, üretim ve güçlerini artırmak amacıyla,
- ve elbette sinemada ve nihayet her alanda cinsiyet eşitsizliklerinin olmadığı, kadınlar ve erkeklerin eşit fırsatlara ve koşullara sahip olduğu, şiddet ve ayrımcılığın olmadığı bir yaşam düşüyle yapıldı.

Festival bu yıl yine İstanbul'da başladı, ardından Eskişehir Demokratik Kadın Platformu ortaklığıyla Eskişehir'e, Tunceli KAMER ortaklığıyla Tunceli'ye, Van Kadın Derneği ve Yaka-Koop ortaklığıyla Van'da sürdü. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, atölyeler ve video forum da yapıldı. Festivale Türkiye'den dokuz Türkiye dışından on yönetmen konuk oldu, dört ilde binlerce kadınla kadınların emeğini, sözünü, düşlerini paylaştık.

Bu yıl da festivali sizlerin desteği olmadan yapamazdık. Tüm bunları gerçekleştirmemizde yanımızda olduğunuz, kolaylaştırdığınız için çok teşekkür ederiz.

Gelecek festivallerde yine birlikte olmak dileğiyle.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali Ekibi adına,

Tuğçe Canbolat
Filmmor Kadın Kooperatifi
İstiklal Caddesi
Bekar Sokak No:7/6
34435 Beyoğlu / İstanbul
0212 251 59 94
0535 566 60 48
www.filmmor.org

Hiç yorum yok: