Add to Flipboard Magazine.

22 Mayıs 2010

sendikatv.com'dan... duyuru...

10 Nisan 2001 tarihinden bu yana yayında olan sendika.org, internet yayınılığını deneyimi ile sizlere yeni bir 'mecra' dan yayın yapmaya başladı. http://www.sendika.org/  yanında http://www.sendika.tv/  adresini de kaydediniz!
Internet TV kanalımız sendika.tv 1 Mayıs 2010 tarihinde Taksim meydanında yaptığı canlı yayınla yayın hayatına başladı.
http://www.sendika.org/ adresinden güncel haberleri, söyleşileri, makaleleri ve çevirileri okumaya devam ederken, www.sendika.tv adresinde ise görüntülü haber, yorum, filmlere erişebileceksiniz.
sendika.tv de neler var?:
Editörün Yayın Akışı: Editörlerimiz sizlere gündemi sunacaklar. Güncel olan, tartışılması gereken manşet değeri olan videoları sizinle paylaşacaklar..
İşçi Filmleri Salonu: Her hafta Cuma günü bir adet işçi filmi (Düzenleyicisi olduğumuz İşçi Filmleri Festivali'nin önceki yılalrında gösterimiş filmlerden) sendika.tv'de vizyona girecek.
Toplantı Salonu: Emek ve ilgili konuları olan sempozyum, seminer, konferans kayıtlarına bu başlıktan erişebileceksiniz. Uluslararası İşçi ve İletişim konferans ve Güvencesizlik konferansı video kayıtları www.sendika.tv adresinde izlenebilir durumdadır
Ekonomi Politik: Ahmet Tonak hocamızın Kapital derslerini izleyebilirsiniz.
Mücadele Tarihi: Tarihimizden özel videoları izleyebileceksiniz.
Emek ve Hak Mücadeleleri: Engelli hak mücadelesinden, Barınma hak mücadelesine tüm emek ve hak mücadelesi verenleri göstermeye çalışacağız.
Dünya'dan: Dünyadaki emek mücadelelerini sizinle paylaşıyor olacağız.
Sinema Sanat: Sanat ve sinema gündemi ile ilgili videoları paylaşacağız.
Sizden Gelenler: Sizden gelen videolar sunulacak. Her türlü katkıya açığız..
Grev Gözcüsü: Süren grevlerin video kayıtlarını paylaşacağız.
Sendikalardan : Sendikaların gündemini sunacağız.
Sendika.tv Neyi Amaçlıyor!
Sendika.Tv, emekçilerin ve toplumun tüm ezilen katmanlarının, tüm mağduriyet gruplarının, “medyatik” olmayanların yani ana akım medyada kendine yer bulamayanların gözcüsü ve sözcüsü olacak bir alternatif iletişim kanalı olmayı amaçlıyor.
Sendika.Tv izleyiciyi edilgenleştiren basit bir propaganda aracı olarak değil, kimi zaman Ankara’da direnişteki bir işçinin Bitlis’teki çocuklarına selam gönderdiği, kimi zaman İstanbul’daki bir Marksizm dersinin Ağrı’dan seyredildiği, kimi zaman Cochabamba’daki bir konferanstan Mamak’a mesajların gönderildiği bir ulak olmayı amaçlıyor.
Sendika.Tv, halkı kendi hayatına seyirci kalmamaya, egemen/anaakım medyanın hakimiyetine ve kurallarına meydan okuyarak iletişim hakkına sahip çıkmaya çağırıyor.
Sendika.Tv, herkesin kamera kullanabileceği, kurgu yapabileceği ve gördüğünü haberleştirebileceği gerçeğini hatırlatıyor.
Sendika.Tv, egemen medyayı taklit etmeden, onunla yarışmadan, kendi yayın politikasını, dilini, halkın mücadelelerinin, hayatının, yok sayılan gerçekliğinin içinde oluşturmayı amaçlıyor.
Sendika.Tv, mikrofonunu ezilenlere uzatıyor, kamerasını ezilenlere ve ezilenlerin mücadelesine omuz verenlere çeviriyor.
Dünyanın bütün işçileri birleşebilsin diye...
Sendika.Org yayın hayatına başlarken neyi hedeflediğimizi şu sözlerle anlatmıştık: “Ülkemizde emekçilerin güncel ve tarihsel sorunlarının çözümüne, sendikaların kendilerini yenilemeleri ve demokratikleştirmelerine, birleşik bir sendikal hareketin yaratılmasına ve nihai olarak uluslararası emek hareketinin bir parçası olan yeni bir emek hareketinin inşasına katkı sunmak, bu amaçla elektronik ortamda temel bir referans, bilgi-belge kaynağı ve bu sürece katkı vermek isteyen bütün aktivistler için bir tartışma platformu olmak.” Ve teknolojinin olanaklarını dünyanın bütün işçilerinin birleşmesi için seferber etmek...
Bu amaç için yarı amatör bir ruhla, özgücümüzün, akçesiz üretimin ve gönüllü emeğin paha biçilmezliğine inancımızla, her zaman daha fazlasını ve daha iyisini yapmamız gerektiğinin bilinciyle yola çıktık. Ve şimdi de "Sokağı ve Emeği Gören Kamera" sloganıyla Sendika.TV’yi de yanımıza alarak yolumuza devam ediyoruz.
Dostlukla,
Sendika.Org/Sendika.TV

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazının en üstünde yer alan "2 Kasım 2002 Seçim Tahmini, Zaman Gazetesi 22 Ekim 2002" ifadesi de ne ola ki? Yoksa Zaman bu haberi 2002'de mi yayınladı!