Add to Flipboard Magazine.

09 Kasım 2010

REKTÖR İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NE DE BAKTI MI?

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet: "İkna odası görüntüleri üniversitenin arşivinde yok." Başörtülü kızların başlarını açmaları için ikna odasına alarak gizlice kaydettiği ortaya çıkan CHP Milletvekili Nur Serter'in bahsettiği kamera kayıtları, görev yaptığı İstanbul Üniversitesi'nde bulunamadı. Konuyu detaylı bir şekilde araştırdıklarını belirten İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Üniversitenin arşivinde kayıtlara dair bir belgeye rastlamadık. İkna odalarına dair bir video da bulamadık." diyor. Söylet, Serter'in kamera kayıtlarını üniversitenin imkanlarıyla mı yoksa kişisel olarak mı çektiğini belirleyemediklerini söylüyor (Gazeteler).

Vistilef'in Notu: Bu kayıtlar, açık bir biçimde Serter'in ifadesi ile, "üniversiteye kayıt gününü çekmekle görevlendirilen İletişim Fakültesi kameraları" ile yapıldı. Bu nedenle o günlerin İletişim Fakültesi idarecileri soruşturulursa, konu açıklığa kavuşur. O günlerden daha önce, Prof. Dr. Veysel Batmaz, "dersindeki türbanlı öğrencileri dersten çıkartmadı" diye soruşturma tehdidi içindeydi; gayr-i resmi olarak dekanlık tarafından yumuşak bir biçimde sorgulandı. Prof. Batmaz, bu ikazcı ve iknacı gayr-i resmi sorgulama sırasında, "ben üniversite'nin polisi değilim, derse gireni çıkartmam, benim dersime isteyen girer, istediği anda çıkar" demişti.

Nur Serter'in ilgili demeci:  "İletişim Fakültemizin öğrencileri, kayıt şenliğini çekiyorlardı. Onlardan bir kamera aldık odaya, görüşmeye giren kızlara da söyleyerek tabi. Öğretim üyeleri baskı uyguladı mı uygulamadı mı, ilerde yasal bir durum olursa diye, tümü kayda alındı." (Star Gazetesi) “Zaten sadece İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’nde yeni kayıt yaptıran 10 bin öğrenciyi kayda aldık. Üniversitenin diğer fakültelerinin rektörlüğün kararı olmadan kendi inisiyatiflerine dayanarak öğrencilerle görüştüler. Bu kayıtları kimseye teslim etmem, çünkü bu hususta öğrencilerin mahremiyeti söz konusu. Kaldı ki tüm kayıtlar da bende değil. Kayıtların bir kısmı da İstanbul Üniversitesi’ndeydi. (Internet)

Hiç yorum yok: