Add to Flipboard Magazine.

18 Aralık 2011

Banvit'ten alıştı, yumurtlayıp duruyor...

"Çünkü AGB verisi [reytinler], 2500 aile manipüle edilse bile kimse kusura bakmasın 75 milyonun neyi izlediğini manipüle edemez. 2500 aile ile diğer aileler arasında organik bir bağ yoktur!" 
AA1, 20.12.2011, Bugün


FLAŞ FLAŞ FAAAŞŞŞ... Reytingçilerin şikesine isyan edenlere (başta kendi yazdığı gazetesindeki klavyedaşlarına) en kötü haber yumurtacı AA1'den geldi... Yumurtasını yukarıda okudunuz, yorulmayın, yorumlayalım. 


Şunu yumurtluyor AA1: 


.... Fazla heyecana gerek yok, reyting şikesi sadece tv patronları, reklamverenler ve program müdürleri ve yapımcıları arasında olan "fitbol şikesi" gibi bir şeydir. Halkı ilgilendirmez... Onlar ne izleyeceklerini bilirler, ne izlediklerini de reklamverenler "google" amcaya başvurarak, neyin tıklandığına bakarak ölçerler, reyting de neymiş!... Halkımız, reytingden hiçç mi hiiiiççç etkilenmez....


Eyyy, "yeni süreçte yardıma her an hazır olduğunu, bunu kamusal bir görev kabul ettiğini" (agy) TİAK Başkanı'na temenna çakarak ilan eden Banvit'çi reytinglerin efendisi AA1,  madem halkı manipüle edemiyormuş AGB verileri (reytingler), peki bu ne biçim kamu görevi?


İşte buna FLAŞ MILAŞ denmez, FAŞŞŞ, FAŞŞŞ, FAŞŞŞ denir: reyting operasyonunun 20 yıl geçmişe uzamasını önlemeye çalışıyor reytinglerin efendisi...


Bizden uyarması, gerisi reyting şikesi için hop oturup, hop kalkan medyaperverlere kalmış: Prof. Bingür  Sönmez'in tavsiyelerine uyarak, AA1'i omlet mi, scrambled mı, yoksa menemen olarak mı yersiniz, kendiniz karar verin.

Hiç yorum yok: