Add to Flipboard Magazine.

17 Aralık 2011

ÜFÜRÜKÇÜ AA1

Aşağıdaki yazıyı tam 11 yıl AGB'yi denetleyen bir reytinnggg uzmanı yazarsa, siz ne dersiniz?


Reyting yolsuzluğunda dikkat!

Reytinglere müdahale edilmesi konusu yeni bir konu değil, yaklaşık 5 yıldır reytinglere dışarıdan müdahale edildiği söyleniyor.
Sonunda işe "organize suç" da karıştı ve iddia edilen"yolsuzluk" kanıtlanma aşamasına geldi. İyi de oldu. En azından reytinglerle ilgili şaibeler biter ve doğru dürüst bir reyting sistemine ulaşırız.
Kafanızdaki temel soruya yanıt vereyim. Diyorsunuz ki "Böyle bir şey yapılabilir mi? Yapımcılar adresleri alabilir mi? Reytingler manipüle edilebilir mi?"
Yanıtım şu: Her şey mümkün.
Ancak adreslerin satılması ile reytinglerin etkilenmesi çok ayrı konular. Gerçekten adresler satılmış. Adreslere ulaşılmış, adreslerdeki insanlar istenen programı fazla izlemiş olabilir. Ancak bu izlemelerin reyting hesaplamalarına dahil edilip edilmemesi ayrı bir konudur. Gidip AGB verilerini ayrıntılı incelemeden de ne olduğunu asla öğrenemezsiniz.
Bu nedenle bu konuyu inceleyenlere önerim; iki olayı ayrı tutmaları... Yapım şirketleri ve ölçüm şirketindeki birtakım dolandırıcıları ortaya çıkarmaları, reytinglerdeki manipülasyonu anlamak içinse mutlaka sistemi başından sonuna bir gözden geçirsinler...
Aksi takdirde iddialar yine sadece lafta kalır asla kafalar netleşmez! Önerim budur. Bu konuyu yazmaya devam edeceğim. Bugün Gazetesi, 16.12.2011
.

Hiç yorum yok: