Add to Flipboard Magazine.

14 Aralık 2011

VEYSEL BATMAZ SORUYOR: AA1 BU İŞE NE DİYECEK? OPERASYON SON 20 YILI KAPSAYACAK MI?


14 Aralık 2011 / 13:41
TV REYTİNGİNDE SAHTECİLİK OPERASYONU: 
AGB ve çok sayıda şirkete 25 adreste operasyon düzenlendi.

25 noktaya yapılan baskında birçok gözaltı var. Bu isimlerin birkaç saat içinde açıklanması bekleniyor.
İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarına operasyon yapıldı. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi. Polisin operasyon kapsamında Ay YapımTims Yapım ve Med Yapım isimli şirketlerde arama yaptığı belirtildi.Reyting ölçüm şirketlerinden AGB'de de arama yapıldığı ve şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan adresler arasında olduğu belirtildi.
Petek Dinçöz'ün eski eşi, ünlü magazinci Can Tanrıyar'ın gözaltına alınmaycağı ve ifade vereceği gelen son bilgiler arasında. İlker İnanoğlu ve Can Tanrıyar’ın evinde de arama yapıldığı bildirildi. KARA KUTU CAN TANRIYAR MI ?
Can Tanrıyar'ın magazin sitesi Uçankuş, yayımladığı iddialar ile olaya son noktayı koydu. Sitede yayınlanan yazıda karakutunun Can Tanrıyar'ın olduğunu iddia ediliyor.
İşte yayınlanan o yazı : "Uçankuş 3 yıldır "bunu" yazıyordu!.. AGB'de büyük yolsuzluk olduğunu iddia ediyordu!.. Ve beklenen gün geldi!.. Savcılık olaya el koydu!... Organize, konuyla ilgili tüm şahısları incelemeye aldı!... Konuyla ilgili sayısız yazısı olan Can Tanrıyar, "evimde ve ofisimde olan tüm dökümanları polise teslim ediyorum!.. 3 yıl önce TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'le birlikte ortaya döktüğümüz iddialar, artık resmen oryaya çıkmıştır!... Bundan sonra birilerinin başı çok fena ağrıyacak!... Ortada 3 milyar dolarlık bir reklam pastası var!.. Elimdeki tüm bilgi ve belgeri polisle paylaşıyorum" TRT OLAYLI ŞEKİLDE AYRILMIŞTI ... TRT, TİAK’ın da içinde bulunduğu rating ölçümleme sisteminden Ocak 2010 tarihinde ayrılmıştı. TRT’nin kararı ile ilgili ilk açıklamayı, Hukuk Müşaviri Avukat Veysel Gümüş, "Günün Konusu" programında yapmış ve AGB sistemine ciddi eleştirilerde bulunmuştu.

SON GELİŞME: Veysel Batmaz'ın sorularına AA1 cevap verdi, verirken de kendini temize çıkartmaya çalıştı... Dinleyin kendiniz yorumlayın: http://www.gercekgundem.com/?p=423622

EN SON GELİŞME: AA1 Emniyet'te, "11 yıl AGB'nin denetçisiydim ama ben yapmadım" mı dedi?:

Reyting skandalı genişliyor, 15.12.2011, STAR Gazetesi, Saat: 13:30

Bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Prof. Dr. Ali Atıf Bir'in bilgisine başvuruldu.
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelen Ali Atıf Bir, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bilgisine başvurulmasının ardından emniyetten ayrıldı.

Hiç yorum yok: