Add to Flipboard Magazine.

11 Ağustos 2005

İRFAN ÇİFTÇİ BAKALIM NE KADAR BEKLEYECEK?

(Fotoğraf: Manuel ATM)

(Editörün SOS'u: Yoğunlaşan polemik trafiğini idare etmek giderek güçleşiyor. Bu arada, "Serdar Taşçı, müstearen Filozof, polemik iletisini aslında Vistilef'te okuyor olmamız gerekmez miydi?" sorunuza cevap şu: Serdar Taşçı'nın polemiklere katkı iletisi "haber değeri" taşıdığından VistilefHaber'de yayınlandı. Duyurulur; zannımızca tatmin de olmuşsunuzdur... Tıklayın, ne kadar haklı olduğumuzu görün.)




Battal Odabaşı İrfan Çiftçi'ye cevap veriyor:

Sayın Çiftçi,

En iyi savunma saldırıdır anlayışından vazgeçin. Önceki yazınızda yazdığınız şeyin doğru olduğundan eminseniz, benim öne sürdüğüm savları çürütün. Burası akademik bir yer ve burada bilimsel tartışmalar yapılır, yapılmalıdır. Öne sürülen her şey kanıtlanmak zorundadır. Böyle olduğu sürece bilimsel doğrular ortaya çıkar. Kendinizden eminseniz ispat edersiniz.
Başka yollara saparak, sözcük oyunları yaparak gerçeklerin üzerine Battan'iye örtemezsiniz. Yazınızda verdiğiniz 3 nolu dipnotu dikkatinize sunuyorum:

"Bu adamın cibiliyetinden ve bilimcsel kimliğinden gel de şüphe etme. Bir kere adı karışık ne olduğu belli olmuyo. Tür değildir Allah bilir, Kıbrıs şeyimize katılmadı, Ermeni gibi duruyor, zaten bizim batı tarkya seferimize de katılmadı, hiçbir farfarada da aramızda yoktu. Bunun söylediklerinden yedi düvel sittin sene, şüphe üstüne şüphe etsin.. kitapların yaksınlar, ulan zaten o vs vs… diye yazsan 10 sayfadan çok sürüp Şekerkız Sandi’nin arasına girmiş Battan filmi gibi çekiymez olacaktı. artık Üstat zıvanadan çıkıp ve ölçüyü kaçırıp iyice coz vaziyette şansen ve bizzat düştüğü hususi dipnotu artık insiyatif kullanarak kesiyorum, yeterince bilimsel bir şekilde aydınlandınız zaten. Ki sizde altyapı var bu işin konferanslarından yetiştiniz…"

Kendinden emin olmayanlar öncelikle karşısındaki muhatabının Türk'lüğünden kuşku duyar. Argümanlarından biri budur. Yazdıklarını yakarak düşüncelerini yokedeceğini sanır.
Bu da ikinci argümandır. Uzak ve yakın tarihe bakıldığında bunun örnekleri görülebilir.
Sivas'ta kurulan Türk Cumhuriyeti kendini her zaman savunacaktır. Buna Kıbrıs da dahildir.
Bir de anlaşılır Türkçe kullanmak Türk dilinin gelişmesi açısından bize düşen bir görevdir.

Yrd. Doç. Dr. Battal Odabaşı

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu okulda bu tür tartışmalar çok güzel; ancak İrfan Çiftçi dostumuz o harikûlade belagatiyle hedef saptırıyor... Bu okulda şu anda en önemli sorun Yönetim sorunudur; bilgi ve bilimsel katkı tartışması daha sonra gelir ve zaten Yönetim sorununun bir sonucudur. Bölümlerin, anabilimdallarının bulunmadığı bir okulda, görüldüğü gibi bilim yapılmaz; öğrenim olmaz... Müfredat bie yapılamıyor; Dekan'ın kerhen önerisi olan anabilimdallarının kurulması teklifi bile, Dekan tarafından oluşturulup kabul ettirilemiyor ve yasal olmayan Fakülte Kurulu toplantısında geri çekilmek zorunda kalınıyor... Bu okul ve diğerleri ilkönce öğrenci için var: sonra burada çalışanlar için... Oysa izim okul, sanki sadece Yöneticiler için var. Buna son demek gerek. En güzel çözüm, kendileini Yönetici olarak tanımlayan kesimin derhal istifa etmesidir. Serdar Taşçı ise bu konularda önemli açılımlar getiriyor... Önerileri doğru hedeflere yöneltilmiş... Bu cevap yeterlidir sanırım; değil mi İrfan Hocam?

Prof. Dr.Veysel Batmaz

Adsız dedi ki...

Editörden Uyarı:

Bu iletide yer alan Editörün SOS'u bölümündeki sorunun yanlış olduğunu ve doğrusunun "SerdarTaşçı'nın polemik iletisini aslında Vistilef'te okuyor olmamız gerekmez miydi?" şeklinde olacağını uyaran e.mail notu aldım:

(1) Keşke bu notu Comment, yani Yorum, yani bu bölüme gönderseydiniz, herkes aydınlanmış olurdu...
(2) Serdar Taşçı benim cümlemde bir isim değil, bir sıfat...

Editör

Adsız dedi ki...

Bu battal ne abuk biri yahu

Adsız dedi ki...

abuk insanlar var ama bir de abuk bile olmayanlar var, fuat sezgin buna en iyi örnek

Adsız dedi ki...

Sayın Faisal Bin Acıtmadanhiçbiryeregirmez,
Fuat Sezgin kim? Suat Gezgin mi? Şunu açık açık söyleyin, bütün herkesler aydınlansın..Suat Gezgin'i de artık çok önemsemeyin, boş VE CAHİL bir adamcağız..Onun tüm foyalarını yakında açıklayacağım...Bir yıldır konuşan, eleştiren tipler bu adamın ne olduğunu hiç bilmiyorlar, ben de neler var neler...top secret

Kara Murat

Medyapoliten dedi ki...

Fuat Sezgin saygın bir profesördür ve Suat Gezgin ile ilgisi yoktur. Kısacası iki ayrı "gerçek/özel" kişidirler... Prof. Dr. Fuat Sezgin bildiğim kadarıyla Almanya'da yaşamaktadır. Bulup sizi aydınlatacağım...

Editör

Adsız dedi ki...

anladım, fuat sezgin saygın biri olduğuna göre gerçekten suat gezgin ile ilgisi olamaz, aydınlattığınız için teşekkür ederiz veysel batmaz