Add to Flipboard Magazine.

22 Ağustos 2005

YORUM SERBEST !

USE IT; NEVER ABUSE IT...

Aşağıdaki yorum, www.superpoligon.com a gönderilmiş ve yayınlanmamıştır. Sadece yorum gönderecek arkadaşlara bir örnek olarak sunulmaktadır.:

“Benim hakaret içermeyen bir çok yorumumu, özellikle de Fatih Altaylı ile ilgili yorumlarımı yayınlamıyorsunuz. Bakın ben bilim adamıyım ve Mahkemeler ne der biliyor musunuz, “eğer bir yazı bilimselse, kamu yararı ve güncel öneme sahipse, içinde kişilik haklarına saldırı da olsa hukuka uygundur”. Adam patronunun parası ile önüne gelene küfredecek, ben kendi paramla bağlandığım Internet’te küfredemeyeceğim; eyvallah da, siz de yorumlarımı yayınlayın lütfen. Benim kamusal görevim teşhir ve ikaz. Keyif sizin tabii ki, nasıl olsa site babanızın malı. Ciddiyim; ITU’ya göre, elektromanyetik frekans kullanmayan her türlü iletişim özel hukuk konusu/kişisel maldır. Bakmayın siz iletişim hukuku bilmeyen zırzop zırcahillere, “gazete köşeleri babanızın malı mı?” diye soranlara... Bir de içinde www.vistilefblog.blogspot.com; www.vistilefhukuk.blogspot.com ve www.vistilefhaber.blogspot.com adlı sitelerimizin adreslerinin geçtiği hiç bir yorumumu-belki bir tanesi hariç-yayınlamadınız, neden?

Sevgiler...

Prof. Dr. Veysel Batmaz
21 Ağustos 2005”

Vistileflerde yorum istismar edildiği için kapatılmıştı. Şimdi yeniden sadece Vistilef'te açıldı... Vistilef’in yorum kuralları şudur:

Takma isimle, nick-name ile, müstear adla yorum yapılabilir. Kanuni olarak suç varsa, yorum silinir. Bunun tek istisnası Vistilef Editörleridir. Onlara hakaret edenler Mahkemeye verilmezler; cevap verilirler. Kısacası, Vistilef Editörlerine hakaret edenlerin yorumları silinmeyecek ve açık kimlikle de olsa yorum yapan veya hakaret edenler hakkında dava açılmayacaktır... Diğer yorumlar TCK ve Basın Kanunu kurallarına sahiptir...

Başkasının "açık adını" kullanarak yapılan yorumlar silinir; Ip adreslerinden bu yorumları kimin yaptığı bulunabilir, ya da içerik analizi ve kişiye sorma yöntemleri ile gerçek hep gün ışığındadır zaten. İletişimci için kodlamayı "dekodlama" veya şifreyi "deşifre" etmek kolaydır, kolay olmalıdır. Tabii, iletişimciyseniz...

COMMENT: USE IT; NEVER ABUSE IT...

Vistilef Editörler Grubu