07 Ekim 2005
YÖK KARARI: ARŞ. GÖR.'LİLERİNE YENİ STATÜ
YÖK’ÜN YENİ KARARI ARŞ. GÖR. STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRİYOR
YÖK'ün Temmuz 2005'de aldığı 2005.8 sayılı kararı tüm Araştırma Görevlilerinin yeni statüsünü belirliyor. Bu karara göre 50/d maddesine göre alınmış Enstitülerde görev yapan Araştırma Görevlilerinin Fakültelerdeki sürekli kadrolara atanması gerekiyor.
Kararda, özetle başbakanlığın 02.08.2005 tarih ve 2631 sayılı genelgesiyle araştırma görevliliğine atamaların başbakanlık ve maliye bakanlığının iznine bağlandığına vurgu yapılarak, şöyle deniyor:
"Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü eğitim yapan araştırma görevlilerinden, eğitimlerini tamamlayarak ilişiği kesilenlerin ihtiyaç duyulan anabilim dallarına kısa sürede yeniden atamaları bürokrasinin bugünkü işleyişi nedeni ile mümkün görülmediğinden, üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacı dikkate alınarak sözkonusu enstitülerde görev yapan araştırma görevlilerinin de fakültelerin ilgili anabilim dallarına kadroları ile birlikte aktarılması ile araştırma görevlilerinin bölüm içindeki anabilimdalları arasında kadrolarıyle birlikte aktarılması tekliflerinin değerlendirilmesine karar verildi."
1. Bu karar YÖK tarafından 2.5 ay önce alınıyor.
2. Bu karar 50/d maddesinde enstitülerde görev yapan araştırma görevlilerinin eğitimi tamamlanınca görevine son verildiğini açıkça ifade ediyor.
3. Bu karar 50/d 'de görev yapan araştırma görevlilerinin eğitimi tamamlanınca yeniden atamasının zor olduğunu vurguluyor.
4. Bu kararla 50/d araştırma görevlilerinin kadroları ile birlikte 33/a'ya geçirilmelerini (fakülte kadrolarına) öneriyor.
5. Bu kararla, bazılarının televizyon ve diğer ortamlarda dediği gibi üniversitelerde araştırma görevlilerinin 50/d'ye göre alınmasını değil, 33/a ile alınmasını YÖK öneriyor.
6. Bu kararla YÖK 33/a'ların devamlı kadro olduğunu ve atama ve yükseltmelerde problem oluşturmadığını belirtiyor.
7. Bu kararla YÖK, üniversitelere lisans üstü eğitimini tamamlayanları sokağa atmayınız, hatta 50/d asistanlarını bile üniversitede tutma çaba ve girişimlerini gerçekleştiriniz diyor.
Özetle, YÖK üniversitede başarılı asistanlarınızı sokağa atınız mı, yoksa üniversitenizde tutmak için gerekli çabayı gösteriniz mi diye soruyor?
Vistilef olarak Dekanlığa biz de soruyoruz?
Araştırma Görevlilerini okulda tutmak için ne yapıyorsunuz?
Bu tür mağdur olan ve olabilecek arkadaşlar için hangi Ana Bilim Dallarını bu Okul’da bulacaksınız?
Fakültedeki tüm Ana Bilim dallarını yasaya aykırı olarak neden kaldırdınız?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder