Add to Flipboard Magazine.

23 Eylül 2010

İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde Kemal ALEMDAROĞLU-PARLAK dönemi bitti mi?

23.09.2010 tarihinde YÖK, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devam etmekte olan on yıllık Kemal ALEMDAROĞLU-PARLAK dönemini sonlandırarak (Bkz: http://vistilefblog.blogspot.com/2010_07_04_archive.html 07 Temmuz 2010 tarihli habere), Danıştay tarafından hukuksuz olduğu hükme bağlanmış bulunan VEKİL DEKAN'lığa atanmış Suat GEZGİN’in yerine, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydemir OKAY’ı Fakülteye DEKAN olarak atamıştır.

Prof. Dr. Aydemir OKAY’ı kutluyor, başarılar diliyoruz.


Prof. Dr. Aydemir OKAY’ın atanmasını, Kemal ALEMDAROĞLU-PARLAK döneminin de bitişi olmasını diliyoruz. Ne yazık ki bu meşum dönem öyle kolay bitmeyecektir. On yılın hasarı büyüktür. Hasar tespiti için Vistilef'in arşivine bakmak yeterli... İletişim Fakültesi’ne hukuka uygun bir asil dekan atanmasını 3 ay geciktiren kişi ve nedenlerin de gereken çözümlemeden geçirileceğini umuyoruz.


İletişim Fakültesi’nin tüm çalışanları, fakültede, "üstlerin hukuku"* yerine "hukukun üstünlüğünü" sağlayacak acil ve kalıcı adımların atılmasını beklemektedir.


Vistilef olarak bu adımların yanında olacağız.

* İşin aslı: Üniversitede üst ast yoktur. Burada yöneticiler "primus inter pares-eşitler arasında birincidir," sadece.

Hiç yorum yok: